• 6

Posao za hiljadu Nišlija: Kinezi grade fabriku za automobilsku rasvetu

Kompanija "Šinju" radi fazno i nema smetnje da započne projekat već u prvom kvartalu godine

  • 6

Kineska kompanija "Šinju" kupila je 6,6 hektara građevinskog zemljišta od privatnog vlasnika u industrijskoj zoni Zapad, što je priprema za početak izgradnje fabrike za automobilsku rasvetu u Nišu, potvrđeno je danas Tanjugu u gradskoj Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj.

Investitori iz Kine planirali su da kupe do 13,5 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta za 50 miliona evra vrednu investiciju u Nišu. Kako se gradi fazno, oni nemaju smetnje da počnu sa izgradnjom, navode u KLER-u, i dodaju da će i dodatno građevinsko zemljište za potrebe ove investicije biti otuđeno.

Prošle godine za ovu investiciju, u kojoj bi posao trebalo da dobije 1.000 Nišlija, potpisan je memorandum o razumevanju, a "Šinju" je početak izgradnje fabrike planirao za prvi kvartal ove godine.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kapisla.

    Sve te kineske fabrike su napravljene da traju desetak godina, dok izmuzu države u kojima prividno posluju. Afrika im je rezervna varijanta jer se tu standard nikada neće uvećati. Srbija će za desetak godina biti nerentabilna za kineze a i auto industrija će se iz korena promeniti u korist električnih automobila.

  • nikolas

    DOLAZICE MASOVNO INDIJCI DA RADE ZA 300EURA U SRBIJU I AKO DOBIJU JOS OBROK BICE PRESRECNI A SPAVACE U KONTEJNERIMA!!!

  • Q q qqqqqq

    E ako kinezi tako kazu onda je to druga stvar bice tu i neki visak ,ima tu da padne 1000 evrica mesecno. A da i 10 000 ljudi ima da zaposle. Ako je tako dobro sto ne dovedu svoje porodice iz Kine pa neka rade. Posle se pitamo zasto narod odlazi i ODLAZICE JOS U VECEM BROJUUU.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke