• 0
 ≫ 

Otvoreno drugo Jedinstveno upravno mesto

 ≫ 

Ružić je podsetio da je ovo drugo Jedinstveno upravno mesto, koje je otvoreno uz podršku Ministarstva, a da je prvo u Lazarevcu otvoreno u septembru prošle godine

  • 0
Branko Ruzic

Foto: mduls.gov.rs

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić otvorio je danas u Somboru Jedinstveno upravno mesto, a taj projekat Ministarstvo je podržalo sa sedam miliona dinara.

Ružić, koji je sa gradonačelnicom Sombora Dušankom Golubović, otvorio Jedinstveno upravno mesto, rekao je da će na ovaj način građani brže i efikasnije završavati svoje poslove, jer će im usluge biti dostupne na jednom mestu i neće morati da obilaze više različitih institucija, saopštilo je resorno ministarstvo.

Građani će na Jedinstvenom upravnom mestu moći da završe svoje poslove, kao što je na primer plaćanje poreza, pravo na dečiji dodatak, izdavanje izvoda iz matičnih knjiga i druge, a opremljeno je novih 90 kvadratnih metara prostora za usluge MUP-a i za privrednike, zahvaljujući saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

Ružić je podsetio da je ovo drugo Jedinstveno upravno mesto, koje je otvoreno uz podršku Ministarstva, a da je prvo u Lazarevcu otvoreno u septembru prošle godine.

- Cilj je da uvedemo ovaj sistem u svakoj opštini i gradu u našoj zemlji, kako bi građani, ma gde god se susreli sa administracijom, uvek dobili jednak nivo kvaliteta, ljubaznosti i profesionalnosti - rekao je Ružić.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenulo je ovaj projekat 2018. godine, kada je sa 52 miliona dinara kao pilot projekat podržano osam lokalnih samouprava u otvaranju Jedinstvenog upravnog mesta.

- Zbog velikog značaja koji ovakav projekat ima u pružanju bržih i efikasnijih usluga našim građanima, podršku gradovima i opštinama u otvaranju JUM-a, nastavili smo i u 2019. godini, kada smo podržali još šest gradova i opština sa ukupno 45 miliona dinara - istakao je Ružić.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>