• 34

Ove godine tri nova konkursa za posao u Nemačkoj za medicinare, plata iznad 2.500 evra!

Prijave preko NSZ

  • 34

Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije i projekat nemačke organizacije GIZ "Triple Win" ove godine raspisuje tri konkursa za posao medicinskih sestara i tehničara, opšteg i pedijatrijskog smera u Nemačkoj, saopštio je GIZ.

Prijave za prvi konkurs traju do 17. januara, dok će odabir kandidata biti sredinom februara. Drugi konkurs biće raspisan od 18. marta do 17. aprila, a treći od 5. avgusta do 25. septembra.

Prijave se podnose preko Nacionale službe za zapošljavanje, a glavni uslov za kandidate je završena četvorogodišnja medicinska škola.

U saopštenju se ističe da se zbog otežanog procesa nostrifikacije diploma prekvalifikanti ne primaju. Takođe, kandidati bi trebalo da imaju i minimum šest meseci iskustva, u poslednjih pet godina.

Poznavanje nemačkog jezika za ulazak u projekat nije neophodno. Projekat sarađuje sa više od 200 poslodavaca u Nemačkoj i svi oni su u obavezi da potpisivanjem ugovora garantuju zaključivanje radnog odnosa državljana Srbije pod istim uslovima kao i za građene koji već rade u toj zemlji.

Za posao u Nemačkoj prethodne godine prijavilo se 360 medicinskih sestara i tehničara iz Srbije, opšteg i pedijatrijskog smera, što je za oko 100 više nego 2018. godine.

Kao što je Telegraf Biznis pisao, u decembru je završen bio poslednji konkurs za prošlu godinu,  a u odnosu na prethodnu godinu primetno je da raste zainteresovanost medicinskih sestara i tehničara za posao u Nemačkoj.

Kako smo već pisali, za jednu godinu preko "Triple Win“-a prijavilo se 275 medicinskih sestara i tehničara, opšteg i pedijatrijskog smera, dok ih je ove godine bilo 360.

Programom je garantovana i minimalna mesečna zarada u iznosu od 2.000 evra bruto do nostrifikacije diplome, a nakon priznanja diplome zarada 2.400 evra, s tim što se rad noću, vikendom i praznicima dodatno plaća.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Braco

    A ko moze od nas da nauči jezik za pola godine i manje vremena??? Da kupe diplomu, kao sto su radili ovi nasi iz Austrie, Pa im Kurz uveo ÖIF institut, tako da tamo ÖSD ne vazi. A ne zanosite se ako niste spremni da radite od ponedeljka do nedelje noćne-dnevne smene i ako niste spremni da radite i za novu godinu bozić uskrs.... onda bolje i ne dolaziti, i da plata se kaze uvek u brutto nikada netto, kao medecinski tehničar i medicinska sestra pelene menjaš babama i dedovima, a ostali iz EU svih drzava vise su cenjeni od tebe, menjas pelene, katetere guske dok matorci pisaju... kupas ih ... najgore poslove, zato sam ja otisao na Baustelle. Nisam ni svoje dole kupao i presvlačio Pa neću ni svabe

  • Sladjan

    Jeli jel Mora da se uclanimo u vladajucu stranku ,da se ponizavaju ljudi po mitinzima otvaranju puteva,kao sto je ovde?!!!??pa da idemo da radimo I tamo samo ako vazi clanska karta!!!!!

  • Dragoslavic

    Gde radi onaj brica što vadi zube?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke