• 10

Kinezi ulažu 600 miliona evra u auto-put Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

Zorana Mihajlović je danas potpisala memorandum s direktorom kompanije "China Shandong International"

  • 10

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović potpisala je danas Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za izgradnju auto-puta Beograd (Borča) - Zrenjanin - Novi Sad, sa kineskom kompanijom "China Shandong International".

Memorandum je potpisan u Vladi Srbije, a uz Zoranu Mihajlović i direktora kineske kompanije Džanga Čenćaoa, potpisivanju je prisustvovala i ambasadorka Kine Čen Bo.

Dužina autoputa od petlje Borča do krajnje tačke na obilaznici oko Zrenjanina biće 58 kilometara, a od Zrenjanina do Novog Sada 45 km. Procenjena vrednost izgradnje oba autoputa je oko 600 miliona evra. Najavila je da će dokumentacija za ovaj autoput biti završena ove godine.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Public enemy nuber one

    Šta je tu čudno? Otvorila se u Zrenjaninu Ling Long fabrika za proizvodnju guma(nismo dovoljno zatrovani pa hajde još malo da kinezi zabibere) tako da taj autoput što spaja Zrenjanin sa dva velika grada, nije nimalo čudna stvar. Ne radi niko tu nista za džabe sve je tu proračunato i ima interes.

  • Slobodan Milanović

    A šta bi sa autoputem Ruma Novi Sad i tunelom kroz frušku goru više ga niko ne spominje.

  • Zoki

    Ne razumem? Kako i zašto Kinezi ulažu 600 miliona eura? Ispada da nam oni rade put za džabe.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke