• 6

"Pitanje o zabrani rada nedeljom je mnogo kompleksnije nego što mislimo"

Potrebno je uraditi detaljnu analizu tržišta, jer su se navike potrošača dosta promenile u poslednje dve godine

  • 6

Tema „Rad nedeljom“ sve je aktuelnija. CEPS (Centar za informisanje i edukaciju potrošača Srbije) smatra da je važno uraditi detaljnu analizu pre donošenja bilo kakve odluke, kako ona ne bi bila ishitrena, već da bude utemeljena na racionalnom pristupu. Analiza koja obuhvata poštovanja radnika na prvom mestu, ali i tržišta, potrošača i poslodavaca.

Situacija na tržištu se u poslednje dve godine, od kad se ova tema pojavila, znatno promenila, pa su i navike potrošača drugačije. Zato se samo detaljnom analizom, kao što je i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija istaklo, može steći jasna slika i doneti odluka koja će poštovati sve učesnike u ovoj situaciji.

Video: Radna nedelja od 4 dana - prednosti i mane

(Telegraf Biznis/CEPS)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poslodavac

    Nedeljom obavezno treba da se radi !! Niko ništa neradi ovim danima pa bi i Nedelju slobodnu ! Treba opravdati Platu . Zato treba obavezno da se radi i Nedeljom !

  • Dora

    Koje analize? Propisati zakon I cao. Niko ne gubi samo menjamo navike.

  • Boki

    Kako je u inostranstvu? Iskopirajte sistem, šta tu ima da se analizira. Našima u Norveškoj ne smeta što za vikend ništa ne radi, a ovde smeta...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke