• 4
 ≫ 

Radnici dobili hitan zadatak: Plaćeni 3 puta više da za 5 dana izgrade bolnicu zbog koronavirusa

 ≫ 

Objekat će se prostirati na 25.000 metara kvadratnih, i imaće 1.000 kreveta za obolele od koronavirusa

  • 4
Vuhan, Kina, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Vuhan gradi bolnicu za obolele od koronavirusa, koja bi trebalo da bude gotova za 5 dana, i da sadrži 1.000 kreveta. Podsetimo, od ovog patogena je do sada umrlo 26 osoba, a zaraženo je više od 800. Bolnica se gradi u kompleksu koji je ranije bio predviđen za lokalne radnike, a nalazi se na periferiji grada, pored jezera.

Kako bi posao bio završen do ponedeljka, na lokaciju je stiglo oko 35 kopača i 10 buldožera. Angažovano je na stotine radnika, jer se virus velikom brzinom širi Kinom i ostalim autonomnim oblastima, isključujući Tibet i Kjuinghai. Ugrožene su i ostale oblasti kao što su SAD, Japan, Južna Koreja, Vijetnam, Tajland.

Prema pisanju "South China Morning Post"-a, novi objekat će zauzimati skoro 25.000 kvadratnih metara, a kako kažu lokalci iz Vuhana, vlasti radnike plaćaju 173 dolara dnevno, odnosno 3 puta više od njihove uobičajene zarade, kako bi na vreme završili bolnicu. Za ovaj projekat koriste se mašine građevinske firme "China Construction Third Engineering Bureau", a poravnavanje terena je uveliko počelo.

Video: Užasni snimci iz Kine, ljudi padaju po ulicama kao sveće

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • He

    25. januar 2020 | 19:03

    A ..ti Kini! Ja bih isao za nedelju dana dobar lova ...samo tamo ima puno radnika ko kineza! A za taj Virus bas me nesto briga ...i da ga zakacim sta onda umrem i ne moram da radim vise !hahahahahah

  • Cajnice

    24. januar 2020 | 11:21

    Znaci radis 5 dana uzmeš 865 dolara za 5 dana gdje to.ima

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>