• 6

Kako ste vi jutros došli na posao?! To će postati i zvanični dokument

"Prostu stvar trebalo bi da reguliše spisak zaposlenih"

  • 6

Ministarstvo finansija Srbije mora vrlo brzo da donese mišljenje o tome šta je dokumentovani papir kojim poslodavac dokazuje da je platio troškove prevoza zaposlenima, kako ne bi plaćao dodatni porez, saopšteno je posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta.

To je bila jedan od tema na sednici SES-a, na inicijativu poslodavaca.

Potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Duško Vuković rekao je na konferenciji za novinare da nije dobro što se u ovu godinu ušlo sa, kako kaže, nerazjašnjenim stavom u vezi sa rešenjem predvođenim izmenama Zakona o porezu na dohodak građana.

- Ministarstvo finansija mora veoma brzo da donese mišljenje koje bi zaista, po nama, prostu stvar trebalo da reguliše na način da se spisak zaposlenih, koji je i do nedavno bio relevantan bude i dokumentovan akt kojim se priznavalo da se na te troškove ne plaća dodatni porez. Mislim da je iznos negde oko 3.900 dinara - rekao je Vuković.

Naveo je da su sindikati na to upozoravali još prošle godine u avgustu.

Sednici SES-a predsedavao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević, a prisustvali su i predsednik UGS "Nezavisnost" Zoran Stojiljković i predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    Sve zavisi ne placa svaki poslodavac prevoz ja uvek prihvatam ponude samo sa prevozom to je nesto minimalno sto mora da ispuni.

  • Ines

    Poslodavac nije duzan da placa prevoz...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke