• 0
 ≫ 

Milion ajfona čeka zbog koronavirusa, kako će to uticati na Epl

 ≫ 

Eplove radnje će biti zatvorene do 9. februara

  • 0
iPhone 11

Ilustracija / Foto: Profimedia

Kompanija Epl privremeno zatvara prodavnice, kontakt-centre i poslovnice u Kini iz predostrožnosti zbog od širenja koronavirusa.

Međutim, to bi moglo da odloži prodaju čak milion ajfona.

- Verujemo da je ograničen prevoz u većim gradovima širom Kine i ograničen saobraćaj u Šangaju, Pekingu i drugim gradovima stopirao prodaju, i da bi ovo moglo da se prelije u naredni kvartal - napisali su analitičari kompanije Wedbush Securities.

To je oko 3% godišnje kineske prodaje ajfona, što znači da će, kako navode, uticaj po same prihode kompanije biti zanemarljiv.

- Iako je izbijanje koronavirusa tužna situacija i tiče se i investitora, verujemo i da će na akcije ovaj uticaj biti mali, posebno jer ove godine nije bilo većih sniženja cena oko kineske nove godine - napisali su oni.

Kompanija je u poslednjem kvartalu prijavila prihod od 91,8 milijardi dolara. Rast je u velikoj meri podstaknut sa skoro 56 milijardi dolara od prodaje ajfona.

Video: 2 simptoma koja mogu ukazati na to da ste oboleli od koronavirusa, a ne od sezonskog gripa

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>