Programeri zarađuju 125.000, dok oni koji popravljaju računare samo 31.000 dinara

Prosečna neto plata u Srbiji za novembar 2019. godine iznosila je 56.331 dinar

Komentari

 • Bgd

  Gde vi zivite? Dobar programer zaradjuje taj iznos puta tri, minimum. Iz te sam branse, provereno.

 • Tiši

  Sto se kaze zna se ko kosi a ko vodu nosi. Uporedjujete dipl.inz.gradj. sa fizikalcem (istina znam bar 5 gradjevinca koji ne znaju vise od fizikalaca ali nije u tome sad poenta).

 • Srdjan

  Programeri koji rade u stranim ili domacim vrlikim firmima dobijaju velike plate na racun i zato je tako velik prosek. Servisi racunara su svi odreda privatni i mali preduzetnici koji dizu malu platu da bi platili sto manje doprinose. Ima toga u mnogim bransama kod nas.

  • Miki

   @Srdjan

   Tacno tako. Isto to rade i mnogi programeri koji su zaposleni "preko agencije"- oni su vlasnici agencije, sebi odrede minimalnu platu na koju placaju poreze i doprinose, a agencija ima gomilu novca na racunu jer naplacuje usluge od inostranih klijenata po realnim cenama. I onda se doticni vlasnik/direktor agencija [jelte, programer] vodi kao da je socijalni slucaj i placa minimalne poreze, a u stvari je prebogat jer dnevno skida 150.000 dinara u keshu sa racuna svoje firme i niko ga nista za to ne pita {to je po zakonu OK]. Od tih para kupuje nekretnine, aute i sl. I sve je legalno i OK. A svi mi ostali koji radimo posteno i imamo posteno prijavljene prihode, placamo mnogo vece poreze i doprinose, a nemamo ni priblizno novca koliko doticni programeri.

 • 🔴🔵⚪

  Tolika razlika je i realna u primanjima!

  • FANTOM

   @🔴🔵⚪

   Joj, pa ti opet bacaš " kragujevke" ali bez upaljača.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke