• 0
 ≫ 

Virus zatvara Hugo Bos, Najki i Adidas prodavnice, ali i kockarnice

 ≫ 

"Ostajemo fokusirani na zdravlje"

  • 0
patike za lekare i medicinske sestre The Nike Air Zoom Pulse (foto: Nike)

Kompanija Najki kaže da je polovina njihovih prodavnica u Kini zatvorena zbog koronavirusa. Dodali su da će to imati "materijalni uticaj" na njegovo poslovanje širom zemlje.

Kako je saopštila kompanija, polovina njenih prodavnica je privremeno zatvorena, a one koje rade, rade skraćeno, jer prodavnice beleže manji promet od planiranog.

- Prvo i najvažnije, naše misli su usredsređene na ljude koji su pogođeni i ostajemo fokusirani na zdravlje i sigurnost naših partnera - izjavio je izvršni direktor Džon Donhoe.

I Adidas je saopštio danas da je privremeno zatvorio "znatan" broj svojih prodavnica u Kini zbog epidemije koronavirusa, od kojeg je umrlo skoro 500 ljudi a na hiljade je zaraženo.

Kompanija je navela da virus koji se brzo širi negativno utiče na njeno poslovanje, ali da još ne može da proceni u kom obimu, prenosi Rojters. Adidas ima oko 12.000 prodajnih mesta u Kini, uključujući i franšizne radnje.

Rast prodaje Adidasa u Kini je, inače, usporio na 11 odsto u periodu od jula do septembra prošle godine, u odnosu na rast od 14 procenata u drugom kvartalu.

Njegov nemački konkurent, Puma, odbila je da prokomentariše da li je koronavirus pogodio njihovo poslovanje u Kini.

Druge kompanije koje su pogođene koronavirusom, a koje mogu da pretrpe posledice gore od trenutnih podataka, uključuje 41 kockarnicu.

Vlada Makaa zatražila je prekid rada u narednih 15 dana.

Video: Razvojni put virusa koji već mesec dana kosi sve pred sobom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>