• 1

Modni gigant u martu predstavlja vegansku kožu od vinskog otpada

Budućnost modne industrije je u upotrebi bioloških materijala

  • 1

Kompanija H&M će 26. marta predstaviti vegansku alternativu za kožu koja je napravljena od bioloških produkata vina.

Kupci će moći da za sebe izaberu nekoliko novih modela tašni i cipela iz „Svesne kolekcije“, koje su napravljene od meke veganske kože. Iza dizajna stoji tehnološka italijanska firma „Vegea“.

Biće predstavljene i nove farbe, napravljene od zrna kafe u H&M prostorijama u Kini, kao i poliester od recikliranog materijala.

Holistički pristup

"Ako planiramo da sigurno gazimo prema budućnosti, moramo da se sve više okrećemo ka upotrebi bioloških materijala, poručuju iz kompanije.

- Nisu u pitanju samo materijali, već i činjenica da možemo da dizajniramo odeću koja će trajati duže i koja će evenutalno moći da se reciklira. Moramo da naučimo kako da ubedimo kupce da prihvate navike koje su dobre za okolinu i da kupuju takvu garderobu; da ih naučimo da odaberu ono što je pametno i ekološki. To je holistički pristup – istakao je Paskal Brun, menadžer H&M-a.

„Svesna kolekcija“

Prošle godine je poznata „Svesna kolekcija“ predstavila vegansku ananas kožu i svilu od narandže.

- Za ovogodišnju "Svesnu kolekciju" smo istraživali lepote prirode koja će se videti u printu, lepršavoj silueti i neverovatnoj paleti boja. Jedva čekamo da predstavimo nove biološke matrijale pomoću kojih izrađujemo visoko kvalitetne odevne kombinacije – istakla je En-Sofi Johanson, kreativni savetnik ovog brenda.

(Telegraf Biznis/Plantabasednews)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke