• 4

Kinezi zainteresovani za Divčibare, a i Valjevo ima čemu da se nada

Kompanija "Shandong Hi-Speed Group" planira da konkuriše za gradnju brze saobraćajnice od Valjeva do Nepričave, a zanima ih i razvoj turizma na popularnoj srpskoj planini

  • 4

Kineska kompanija "Shandong Hi-Speed Group" zainteresovana je za ulaganje u razvoj turizma na Divčibarama, poznatom planinskom centru iznad Valjeva.

Oni planiraju da konkurišu za gradnju brze saobraćajnice od Valjeva do Nepričave, odnosno za uključenja na auto-put "Miloš Veliki" kod Lajkovca, a zaninteresovani su i za ulaganje u valjevsku infrastrukturu.

Kako se navodi, to su najavili predstavnici kineske kompanije prilikom boravka u gradu na Kolubari, pre svega izvršni direktor, koji je rekao da je kompanija zainteresovana za kupovinu zemljišta u Valjevu za izgradnju logističkog centra, ali i za ulaganje u turizam.

- Ovo državno kinesko preduzeće i do sada je pokazivalo visok stepen društvene odgovornosti na područjima na kojima posluje, što će biti slučaj i u Valjevu, ukoliko na ovom području budemo poslovali - izjavio je Ðang Ðenšao.

Gradonačelnik Valjeva, Slobodan Gvozdenović, rekao je da je taj grad spreman da maksimalno podrži kineske investitore i omogući im što bolje uslove za poslovanje i ulaganje u Srbiju, a naročito u valjevski kraj.

Video: Mladi iz ovog srpskog grada sve ređe odlaze, pokreću svoje biznise i lepo zarađuju

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    Ostanite u Kini

  • VuHan

    Verovatno,Valjevo ima da se nada Virusima,Skakavcima,Zmijama,zmajevima i sličnim stvorenjima. Invazija Kineza na druge kontinente,nikome ništa dobro nije donela.

  • Valjevac

    Daleko im lepa kuca!!Nema gorih poslodavaca od Kineza!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke