• 0
 ≫ 

Neuspeli tender: Novosađani će još čekati na 10 igrališta i teretanu na otvorenom

 ≫ 

Uprava za građevinsko zemljište i investicijeposle dvomesečne tenderske procedure nije uspela da dobije ispravnu ponudu za gradnju 10 novih dečijih igrališta i teretana na otvorenom

  • 0
Rekonstruisano igralište u Učiteljskom naselju

Foto: zelenilo.rs

Tender koji je raspisan 2. decembra produžavan je nekoliko puta zbog promene konkursne dokumentacije i prigovora ponuđača "Sport expo gradnja" iz Beograda.

Kada je prigovor odbijen, usledilo je otvaranje ponuda, ali jedini ponuđač "GC Simkon" iz Kragujevaca, ne samo da nije dostavio ispravna dokumenta, nego nije naveo ni cenu koju traži za radove.

Prema proceni UGZI-ja, vrednost gradnje 10 igrališta i teretana na otvorenom je 37.916.666,67 dinara.

Mada prvobitno u dokumentaciji nije bilo navedeno gde će se nalaziti igrališta, UGZI je dodao lokacije nakon primedbe jednog od potencijalnih ponuđača.

Reč je o prostoru između zgrada na Bulevaru oslobođenja 53-61 i Dimitrija Avramovića 2-10, kod Doma zdravlja na Bulevaru kralja Petra I i Centra za socijalni rad, u dvorištu iza Milenka Grčića 25-27, kod zgrada u Molijerovoj 2, 2a i 2b, na praznoj parceli u Vardarskoj ulici (posle kućnog broja 28), kao i u dvorištu iza zgrada u Miše Dimitrijevića 2a-4b.

Takođe, dečije igralište i teretana bi trebalo da budu izgrađeni u dvorištu zgrada u Alekse Šantića 23-31, Omladinskog pokreta 2-2c i 4-4b, kao i u Podunavskoj ulici - Blok 8 u Petrovaradinu i u ulici Arsenija Čarnojevića, kod FK Jedinstvo u Rumenki.

Zanimljivo je i da je po prigovoru ponuđača dva puta menjana dokumentacija, kako zbog lokacija, tako i zbog definisanja toga da oprema bude u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta iz 2019. godine.

Očekuje se da UGZI u narednom periodu ponovi ovaj tender.

(Telegraf Biznis/o21.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>