• 0

Činovnici na novoj onlajn platformi: Više znanja, a manje troškova

Savremeno obrazovanje zahteva transformaciju "tradicionalnog modela redukcije znanja"

  • 0
posao, žena, laptop Pixabay.com

U trening centru Nacionalne akademije za javnu upravu, organizovana je panel diskusija na temu Prednosti onlajn učenja.

Predstavljena je LMS (Learning Management System) platforma za elektronsko učenje koja svim registrovanim državnim službenicima nudi mogućnost da pristupe onlajn obukama iz dve oblasti: Inspekcijski nadzor i Opšti upravni postupak.

- Brz tehnološki napredak ljudske civilizacije uzrokuje evolucione potrebe za promenama u obrazovanju. Prihvataju se novi standardi u oblasti obrazovanja koji, u znatnoj meri, pomeraju staromodna shvatanja i koncepte nastave i znanja. Savremeno obrazovanje zahteva transformaciju "tradicionalnog modela redukcije znanja" u model "aktivne izgradnje znanja", gde su treneri i polaznici partneri u zajedničkom delovanju - rekao je  Dražen Maravić v.d. direktora NAJU.

Foto: New Moment

Siniša Barjaktarević, rukovodilac grupe za IT NAJU, istakao je da "moderna LMS platforma omogućava fleksibilnost vremena i prostora, individualizovano učenje polaznika, raznovrsne obrazovne materijale, interaktivnost u komunikaciji, merenje efekata učenja i smanjene troškove prilikom sprovođenja obuka".

LMS interfejs je izgrađen i dizajniran tako da bude veoma pregledan i jasan, kako bi službenici veoma lako mogli da ga koriste, dodao je Barjaktarević.

Glavne prednosti elektronskog učenja koje su panelisti naveli tokom diskusije bile su: sloboda izbora teme, termina i lokacije učenja, pozitivan stav poslodavaca prema zaposlenima koji se razvijaju i pokazuju interesovanje da koriste moderne resurse, manji troškovi, gejmifikacija koja učenje čini atraktivnijim i znanje koje prenose najbolji predavači.

Video: Učenici ITHS-a unapredili solarni panel, inovativan način uštede energije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>