• 1

Nesreća ne ide sama: Prvi put za 60 godina Boing nije prodao nijedan avion

Kompanija se, počev od 1997, s prvim godišnjim gubitkom neto prihoda suočila 2019, kada je izgubila 636 miliona dolara

  • 1

Loši dani za američkog proizvođača aviona se nižu. Prošlog meseca, prvi put za šest decenija, Boing nije isporučio nijednu komercijalnu letelicu, a generalno je od početka krize, kupcima isporučio samo 13 modela 737 MAX.

Dosadašnje porudžbine su uključivale 6 "787 drimlajnera", dva modela "777" i "767", kao i tri "737 NG". Ipak,  "Boing" u januaru nije isporučio nijedan svoj MAX model, jer je njihov rejting izuzetno loš nakon dva smrtonosna rušenja u kojima je poginulo 346 osoba.

Sa druge strane, njegov evropski rival Erbas uspeo je da ga dotuče sa 274 komercijalne porudžbine u januaru, što uključuje dve velike prodaje američkim kompanijama.

Boing se, počev od 1997, s prvim godišnjim gubitkom neto prihoda suočio 2019, kada je kompanija izgubila 636 miliona dolara. Pre krize sa modelom 737 MAX gotovo 60 avio-kompanija potraživalo je oko 390 aviona ove kompanije, a Boing je beležio porudžbine čija je vrednost premašivala 500 milijardi dolara.

Početkom ove godine, zaustavili su proizvodnju novih 737 MAX modela, jer još uvek čekaju odluku vazduhoplovnih reulatora.

Video: Avion Jospia Broza Tita danas je u Austriji, star je 60 godina i JOŠ UVEK LETI SVETOM

(Telegraf Biznis/Bloomberg)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сале

    Ау што ми жао нешто,не могу ноћима да заспим због тога.Ја им желим да имају новца онолико колико имам ја!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke