• 56
 ≫ 

3 dana posle: Evo šta se zbilo s najmlađim obućarom iz Loznice koji je izgubio lokal zbog 100 dinara

 ≫ 

- Zakupiću lokal na drugom mestu i ne interesuju me eventualne ponude gradske uprave. Formalno je otac podneo prigovor, ali kakvo god rešenje bude doneto, u ovom lokalu više neću ostati - kaže Miloš

  • 56

Nakon što je zbog svega 100 dinara na licitaciji prošlog petka izgubio lokal u centru Loznice, koji je u vlasništvu grada, mladi obućar Miloš Ignjatović (23) se priprema da radnju preseli na drugo mesto. O tome govori i brojnim mušterijama koje dolaze u radnju. Onima koji ostave obuću zbog popravke i onima koji svarate samo da ga pozdrave i ohrabre.

- Za mene je, što se tiče gradskog lokala, ovog i svakog drugog koji bi mi eventualno ponudili, završena priča. Zakupiću lokal na drugom mestu i ne interesuju me eventualne ponude gradske uprave. Formalno je otac podneo prigovor, ali kakvo god rešenje bude doneto, u ovom lokalu više neću ostati - kaže Miloš.

Nikada jedna licitacija nije izazvala toliko pažnje poput ove na kojoj je Miloš ostao bez lokala. Najpre je njegova objava na društvenim mrežama izazvala lavinu komentara u kojima su ljudi podržavali Miloša, ali i izražavali razočaranje, kritike i sumnje u regularnost licitacije. Onda su o svemu pisali mediji, a već u ponedeljak, kako su preneli loznički mediji, povodom medijskih napisa o licitaciji u gradskoj upravi je održana i konferencija za novinare.

Pet ponuda za lokal

 

Iako se oko rezultata licitacije u javnosti podigla prašina, Miloš ne želi to da komentariše. Objasnio je samo kako je sa ukupno pet ponuda konkurisao za lokal u kojem radi četiri godine.

- Moja porodica i ja smo podneli četiri ponude, a jednu koja je bila za 100 dinara niža od najviše, koja je pobedila, podneo je umesto mene jedan prijatelj. U pitanju je ponuđena cena po kvadratnom metru. Ja nikada nisam tvrdio da je bilo malverzacija u postupku i posle svega me ne interesuje šta imaju da kažu u gradskoj upravi - kaže Miloš.

Obućar Miloš  Ignjatović Loznica

Miloš na radnom mestu, Foto: Privatna arhiva

Oduševljen solidarnošću Lozničana

 

Koliko god je otvaranje ponuda, kojem je prisustvovao, bilo stresno njemu su "vetar u leđa" podrška mušterija i mnogih Lozničana čijom solidarnošću je oduševljen. Zbog njih, kaže, neće da pristane na kompromise, napominjući da "nikome ne tera inat".

"Čemu da se nadam?"

 

- Neću da razočaram njih i svoje roditelje koji su me podržali kada sam odlučio da otvorim radnju. Ovo je treći put da sam udario glavom u zid i sve više verujem da mladi imaju podršku samo na rečima, a da su birokratski propisi i neki drugi interesi ipak jači. Iako je obućarski zanat staro zanimanje nisam uspeo na konkursu za samozapošljavanje. Onda su mi inspektori naredili da skinem tendu sa lokala koju sam samovoljno postavio da me štiti od sunca jer imam zdravstvenih problema, a pre toga mesecima iz uprave nisu odgovorili ni pozitivno ni negativno na molbu da mi to odobre. I na kraju sam ostao bez lokala. Čemu više da se nadam? - pita se Miloš.

Obućar Miloš  Ignjatović Loznica

Foto: Privatna arhiva

Zahvalnost svima koji su hteli da "pomognu"

 

Dodaje kako je posle svega čudna zainteresovanost gradske uprave da mu pomogne, što su nagovestili u lokalnim medijima, dok poslednjih nekoliko meseci njega i članove porodice niko nije želeo da primi na razgovor. Učtivo i ljubazno se zahvalio i desetorici advokata koji su ponudili da ga zastupaju u sporu sa gradskom upravom i predstavnicima pojedinih političkih stranaka koji su mu se javili "da pomognu".

Iako mesečno za kiriju, troškove, poreze i obavezno osiguranje mora da zaradi 200 evra i još minimalno 150 uloži u nabavku materijala, a sve preko toga je njegova plata, Miloš se ne predaje. Veruje da će svojim zlatnim rukama zaraditi dovoljno da njegova porodica ponosno prevaziđe trenutno tešku situaciju. Naime, majka je nezaposlena poslednje četiri godine, a otac će od 1. marta ostati bez posla kod jednog privatnog poslodavca.

Video: Nenad je poslednji parfemdžija u Srbiji i još čuva tajne svog zanata

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetlana Bojic

    13. februar 2020 | 22:35

    Na isti nacin sam i ja izgubila lokal u kome sam bila 25 godina.Budi ponosan dragi decace,uspeces,ne treba ti nicija milostinja.Srecno,drzim palceve!

  • Aleksandra

    13. februar 2020 | 22:32

    Bojkotujte tog koji se useli u lokal posle ovog mladića. Neće njemu pomoći, ali će tim zlikovcima pokvariti planove.

  • Stvarnost je čudo

    13. februar 2020 | 22:12

    Eee, Srbijo na kolenima😥

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>