U Srbiji sve manje dece, u Americi se pozivaju na skup porodični život. Šta je razlog kod nas?

U slabije razvijenim zemljama ili se rađa mnogo dece, ili je natalitet u padu. Ipak, stručnjaci kažu da prolongirano školovanje i velika socijalna i ekonomska nesigurnost neminovno utiču na "demografsku klackalicu"

Komentari

 • Radovan

  Verujem da postoji poseban krug pakla za one gazde kod kojih radnice nisu smele da zatrudne sto bi dobile otkaz, a takodje i sto su radile neprijavljene. Oni da se ne nadaju nekom uspehu svojoj deci. Bog sve vidi. Kad njihova deca ne budu mogla da dobiju decu, nek se ne cude i ne pitaju mnogo, odakle sad to, kad su ukrali potomstvo mnogim zenama.

  49
  0

  Podelite komentar

 • Moma

  Žene su problem najveći, jer neće obaveze, moderno doba ih je poremetilo, nekada se znalo šta žene rade..

  43
  13

  Podelite komentar

 • Chance

  Tacno se zna sta ce se pisati u komentarima, 'zene su krive'. E pa dragi moji, kada budete u odgajanju deteta ucestvovali isto koliko i zene ili bar priblizno, onda ce i zena biti spremnija na potomstvo. A ne da na nju padne sve, a vi da visite po kafanam i kladionicama, igrajuci igrice.

  53
  9

  Podelite komentar

  • RSK

   @Chance

   Ima slučajeva ali kod vecine to nije, nego je sebičnost i egoizam.

   1
   0

   Podelite komentar

 • mire

  Žene su problem. Meni moja bivša supruga kaže ja samo ovo da rodim i više ne. Sledeći put kada ostanem trudna uzeću tabletu za prekid trudnoće. Posle smo se i razveli, a jedan od razloga je i to. Njoj ne treba obaveza da jurca oko dece, dovoljno joj je jedno dete a muž joj je nepotreban iz razloga što hoće da bude slobodna žena i da radi šta hoće i sa kim hoće. To su sve njene reči. I još da dodam, muž je pokriće da je dete rođeno u braku i da se zna ko mu je otac, da sutra niko ne bi upirao prstom u dete i u nju.

  151
  9

  Podelite komentar

 • KMEEE

  Kompleksi od zadrugu,sve hoce milione kamione da glume starlete,a da radjaju nece!A tu mu dodje i zlatno doba plata 250 e deciji dodatak 2000 din pa ti idi cuvaj rodjace.NEMOZ SE PREHRANIMO KAMO LI DECA DA CUVAMO

  217
  17

  Podelite komentar

 • Sudija Dred

  Kakvo pitanje. Sta je razlog... imam troje dece i mogu samo da kazem da razumem ljude koji u ovoj nemastini i bedi i politickoj nrizvesnosti ne zele da stvaraju porodicu. Ne pametujte, vec plate na taj evropski prosek, pre nego sto svi pocrkamo.

  173
  0

  Podelite komentar

 • Djox

  Zlatno doba!

  25
  133

  Podelite komentar

  • CV

   @Djox

   Kvalitet ili kvantitet,na planeti zemlji je sve više ljudi ?

   7
   82

   Podelite komentar

  • Radovan

   @Djox

   Tesi se ti s tim recima do kraja zivota slobodno. Verujem da kada budes imao 70 godina sam u cetiri zida bez igde ikoga na svetu, da ce ti te reci biti od velike utehe.

   34
   3

   Podelite komentar

Google preporuke