• 57

"Ovo je jedna od fabrika koja će da menja sve u Srbiji": Položen kamen temeljac za "Brose" u Pančevu

Namačka kompanija ranije je saopštila da će svečanosti prisutvovati tehnički direktor kompanije Tomas Špangler i vlasnik Majkl Stoček

  • 57

U Pančevu je danas položen kamen temeljac za izgradnju fabrike i razvojnog centra kompanije Brose, a svečanoj ceremoniji prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao i ambasador Nemačke Tomas Šib.

- Ovo je jedna od fabrika koja će da menja sve, ne samo u Pančevu, Banatu, već u celoj Srbiji. Brose za nas znači dodatnih 450 miliona evra izvoza. Ponosan sam što smo ovu fabriku doveli u našu zemlju - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je, na ceremoniji rekao da je to jedan od najvažnijih koraka koji su napravljeni.

- Za ovo živite i radite, za ovakve dane. Koliko god pažnje da posvetimo izgradnji ove fabrike, nije dovoljno. Ovo je jedna od najboljih stvari koja se Srbiji desila u poslednjh 50 godina - istakao je predsednik Srbije.

On je istakao da će "običnim" radnicima plata u početku biti 750 evra, inženjerima 1.500 evra, a do 2026. godine plata će biti između 1.900 i 2.100 evra.

- To samo govori o značaju ove kompanije. Ponosan sam na to što ste izabrali Srbiju - rekao je Vučić.

Namačka kompanija ranije je saopštila da će svečanosti prisutvovati tehnički direktor kompanije Tomas Špangler i vlasnik Majkl Stoček.

Ugovor za investiciju nemačke kompanije Brose, vrednu više od 180 miliona evra kojom je planirano otvaranje 1.100 radnih mesta u Pančevu, potpisan je krajem novembra 2019. godine. U fabrici će se proizvoditi moduli ventilatora za hlađenje motora za sisteme upravljača i pumpe za ulje, kao i elektronike.

Kompanija Brose je, inače, četvrta po veličini porodična kompanija na svetu koja snabdeva automobilsku industriju. Kompanija razvija i proizvodi mehatroničke sisteme za automobilska vrata i sedišta kao i električne motore i elektroniku, između ostalog, za sisteme upravljača, kočnice, menjače i hlađenje motora.

Oko 26.000 radnika na 64 lokacije u 24 zemlje, ostvaruje promet od 6,2 milijarde evra, a svako drugo vozilo u svetu, kako navode, sadrži bar jedan Brose proizvod.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hedona

    Još jedna investicija i fabrika se otvara u Vojvodini. Srbija se danas cela razvija i gradi, to je ono što je važno za našu državu.

  • Katarina

    Samo neka je što više ovakvih fabrika i ovakvih zarada.

  • zeljko

    To su bruto plate

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke