• 9
 ≫ 

Namirnica ima dovoljno, ne kupujte zalihe. Otklanjaju se problemi i sa sredstvima za dezinfekciju

 ≫ 

Danas sastanak sa proivođačima zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju

  • 9
supermarket, namirnice foto: pixabay.com

Prehrambenih namirnica i robe široke potrošnje na domaćem tržištu ima dovoljno i nema potrebe za stvaranjem ličnih zaliha, ponavljaju nadležni. Predsednik Privredne komore Marko Čadež kaže da će tokom dana biti održan sastanak sa proivođačima zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju, kako bi se otklonili eventualni problemi u proizvodnji i snabdevanju.

Posle jučerašnjeg sastanka u Privrednoj komori Srbije, nadležni su dobili zadatak da protekle večeri i jutra obiđu trgovine i ustanove kakva je situacija kada je o snabdevenosti reč.

- Svi najveći trgovinski lanci, koji pokrivaju skoro 80 tržišta u maloprodaji prehrabene robe i osnovnih životnih namirnica, imaju dovoljno robe, dobro su snabdeveni i mogu da odgovore na bilo kakve zahteve trišta i nema nikakve potrebe praviti lične zalihe i trošiti dodatni novac - ističe predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Trgovinske kompanije su, objašnjava Čadež, promenile strategiju snabdevanja na osnovu onoga što se dešavalo u okruženju i ostatku Evrope, tako da imaju dovoljno robe.

- Ako nečeg i nema u rafovima, to ne znači da je nestašica, nego da roba mora da se dopremi iz skladišta - ukazuje Čadež i dodaje da su već tokom noći popunjeni ispražnjene police u supermarketima.

Video: Potresne slike od Italije do Južne Koreje: Korona virus ne jenjava, situacija sve gora

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale sa salajke

    12. mart 2020 | 10:36

    Kod nas se džak brašna, krompira, luka i šećera i dvesta grama kafe smatra ozbiljnim zalihama, a nekad je to bila normalna stvar da imaš u špajzu. Sad su u Novom Sadu stanovi veličine špajza, kirija košta boga oca i sve se kupuje na zalogaj, tako da nemam pojma ko i od čega pravi zalihe.

  • 534

    12. mart 2020 | 10:45

    Nikakve panike ne bi bilo da ima da se kupe maske. Ako nema maski ljudi će kupovati namirnice i sedeti kući. Zašto mesec dana nigde nema maski i gde su ti koji su pokupovali sve te zalihe? Na ulici ne vidjam nijednog sa maskom

  • Mihajlo

    12. mart 2020 | 11:17

    Garantujem da su vecina tih sto prazne rafove preprodavci tj. vlasnici lokalnih marketa...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>