• 9

Namirnica ima dovoljno, ne kupujte zalihe. Otklanjaju se problemi i sa sredstvima za dezinfekciju

Danas sastanak sa proivođačima zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju

  • 9
supermarket, namirnice

foto: pixabay.com

Prehrambenih namirnica i robe široke potrošnje na domaćem tržištu ima dovoljno i nema potrebe za stvaranjem ličnih zaliha, ponavljaju nadležni. Predsednik Privredne komore Marko Čadež kaže da će tokom dana biti održan sastanak sa proivođačima zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju, kako bi se otklonili eventualni problemi u proizvodnji i snabdevanju.

Posle jučerašnjeg sastanka u Privrednoj komori Srbije, nadležni su dobili zadatak da protekle večeri i jutra obiđu trgovine i ustanove kakva je situacija kada je o snabdevenosti reč.

- Svi najveći trgovinski lanci, koji pokrivaju skoro 80 tržišta u maloprodaji prehrabene robe i osnovnih životnih namirnica, imaju dovoljno robe, dobro su snabdeveni i mogu da odgovore na bilo kakve zahteve trišta i nema nikakve potrebe praviti lične zalihe i trošiti dodatni novac - ističe predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Trgovinske kompanije su, objašnjava Čadež, promenile strategiju snabdevanja na osnovu onoga što se dešavalo u okruženju i ostatku Evrope, tako da imaju dovoljno robe.

- Ako nečeg i nema u rafovima, to ne znači da je nestašica, nego da roba mora da se dopremi iz skladišta - ukazuje Čadež i dodaje da su već tokom noći popunjeni ispražnjene police u supermarketima.

Video: Potresne slike od Italije do Južne Koreje: Korona virus ne jenjava, situacija sve gora

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailo

    Slažem se sa imenjakom, i svako ko stvara zalihe trbalo bi da ode na posmatranje jer ako dođe crnje od crnog ta ista zaliha će ga, možda koštati života, sam neka se zapita kako. Mislim da bi država što pre trebalo da razmisli o uvođenju bonova pa lepo odredi koliko ti sleduje za mesec dana i mirna Bačka. Inače, sećam se 93će godine. Znao sam ženu na čijem tavanu i u kući, pošto je umrla nađeno 900 sapuna, 900 kućnih papuč, blizu tona soli, plus šećer brašno u enormnim količinama da ne nabrajam, strašno i imalo je takvih koliko hoćeš. Ljudi koji su radili kao i ja, kupovali smo potrebštine kao i do tada i zamislite preživeli smo.

  • Mihajlo

    Garantujem da su vecina tih sto prazne rafove preprodavci tj. vlasnici lokalnih marketa...

  • Maja

    Ne brinemo mi da li ce biti hrane. Nego se bojimo da srecemo ljude.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke