• 25

I danas ista scena u nekim apotekama: Koriste koronu za ekstremnu zaradu

Koliko ste vi plaćali gel i maske?

  • 25
Apoteka

Foto: Twitter/@GrbicLana

Nadležne službe su krenule u vanredne kontrole apoteka i maloprodaja kako bi se sprečilo da se situacija sa koronavirusom iskoristi za sticanje ekonomske dobiti.

Međutim, ni juče ni danas to nije sprečilo pojedine trgovce da se ogluše o odluke.

Podsetimo, kažnjena je jedna apoteka na Novom Beogradu, u Ulici Jurija Gagarina, jer su inspektori na terenu utvrdili da u apoteci nisu vratili cene na nivo od pre 5. marta

A to je, podsećamo, odluka o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, koju je Vlada donela u toku perioda vanrednog stanja.

Danas, naši sugrađani na društvenim mrežama dele fotografije navodno uvećane cene gela za dezinfekciju. Reč je o gelu koji je kupljen u jednoj zemunskoj apoteci i plaćen po ceni od 300 dinara.

Građani sugerišu i da je slična situacija u drugim gradovima u Srbiji, na primer u Kraguejvcu,  gde se u jednoj apoteci prodaje 100 ml asepsola za 250 dinara.

U međuvremenu se oglasila apoteka Galen Pharm iz koje su objasnili da nisu zarađivali na gelu.

Dežurni telefon Tržišne inspekcije na koji građani mogu da se jave i prijave zloupotrebe trgovaca u vanrednoj situaciji je 011 2699 610.

Pišite nam na mejl biznis@telegraf.rs, ako naiđete na slične situacije.

Video: Kako sami da napravite kratkotrajnu zaštitnu masku

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    Na sitno i kad se kraducka najbolje se krade.

  • Farmaceut

    Zasto kupujete ako vam ne odgovara? Niko nije prikazao sliku apoteka danima, svi padaju od posla i svi ih vredjaju sto nema maski i alkohola kao da su oni krivi... samo su prvi na udaru.

  • sremac

    pre vanrednog stanja u rumi apoteka tea sam kupio tati lekove i fervex brufen i pitan curu sta mi fali jos .kaze maski nemamo gel za dezinfekciju ali molim vas nemojte kupiti sve da ima i za druge kupim dva .. . ...... .. .

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke