• 8

Malo duže ćemo čekati na farmerke: Novopazarci se bacili na posao, stižu maske za sve građane

U ovom gradu se na svoju inicijativu organizovalo više od 30 privrednika

  • 8
Maske, koronavirus

Maske se šiju punom parom / Foto: Tanjug/AP

Umesto čuvenih novopazarskih farmerki, u mnogim pogonima u tom gradu, sada se šiju maske, koje su, kažu stručnjaci, najvažnije u borbi sa virusom korona.

Društveno odgovorne privrednike obišao je i ministar trgovine, Rasim Ljajić, sa predstavnicima lokalne samouprave i novopazarskog zdravstva.

Ljajić je istakao da u se u ovoj krizi polažu dva testa - test odgovornosti i test solidarnosti.

Ipak, kada je reč o odgovornosti, Ljajić navodi da mu se čini da se u Novom Pazaru malo poštuju poreporuke - kafići su puni, a ljudi se, kaže, ponašaju kao da se ništa ne dešava.

- Kriza je ozbiljna u čitavom svetu i ne mogu da razumem da neko ne vodi računa o sebi i svojoj porodici, ali i svom okruženju - rekao je Ljajić i podsetio da su sve preporuke važne za zdravlje i bezbednost svakog pojedinca.

U Novom Pazaru se više od 30 privrednika samoorganizovalo.

Maske će podeliti nadležnim institucijama, najpre zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji odbrane.

- Ovo je jedna logična stvar, koja je deo naše kulture i tradicije. Novi Pazar se odmah angažovao. Okupile su se kolege, i mi smo pre vanrednog stanja počeli da se organizujemo - objasnio je privrednik Tigrin Kačar.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari