• 17
 ≫ 

Ovako su penzioneri jutros išli u prodavnice: Na ulazak u 2.300 trgovina čekali u redovima

 ≫ 

Širom zemlje otvorene su prodavnice samo za najstarije građane

  • 17

Penzioneri i sugrađani stariji od 65 godina mogli su da jutros od 4 sata pa do 7 časova u 2.300 objekata širom Srbije obave kupovinu.

Redovi su se ispred prodavnica stvorili još pre nego što je svanulo, a naši najstariji sugrađani uputili su se sa cegerima i torbama u prodavnice.

Svi radnici u marketima morali su da, po pravilu, nose maske i rukavice, a maske su ispred ulaza u trgovine dobili i penzioneri.  Oni su morali da ispoštuju pravilo od dva metra odstojanja, zbog čega su se kolone ispred prodavnica protezala čak do ulice.

Podsetimo, širom zemlje će 2.300 prodavnica biti otvoreno nedeljom od 4 do 7 sati ujutru za starije od 65 godina, a oni će na ulici moći da budu u tom periodu, s obzirom da za njih važi potpuna zabrana kretanja.

U Jagodini i besplatan prevoz do kuće

Grad Jagodina je organizovao lokalne taksi prevoznike da besplatno prevezu najstarije sugrađane do svojih domova, sa namirnicama koje su kupili. Volonteri su pomogali najstarijim sugrađanima da prenesu svoje namirnice do taksija.

Volonteri u Jagodini, Jagodina, Koronavirus Jagodina, penzioneri u kupovini Foto: Aleksandar Dobrosavljević

Nekoliko desetina taksi vozila i nekoliko desetina volontera su ispred svih velikih marketa u Jagodini, dočekivali najstarije i besplatno ih prevozili do njihovih kuća.

Direktorka Centra za socijalni rad grada Jagodina Biserka Jakovljević izjavila je da je ovo još jedna u nizu akcija kojima grad Jagodina vodi računa o svojim najstarijim sugrađanima. Od početka vanrednog stanja, svakoga dana grad Jagodina je preko Centra za socijalni rad, a uz pomoć volontera, podelio svojim najstarijim i socijalno ugroženim sugrađanima 2500 paketa sa hranom i isto toliko paketa sa sredstvima za higijenu.

Volonteri u Jagodini, Jagodina, Koronavirus Foto: Aleksandar Dobrosavljević

Grad i JKP Standard su prethodnih dana izvršili dezinfekciju i grada i sela i sa tim poslom će nastaviti i dalje, a kako je poručeno, čini se sve u cilju što uspešnije prevencije i borbe protiv epidemije virusa COVIDa 19.

U Jagodini do danas nije potvrđen ni jedan slučaj zaraženih virusom COVIDa 19.

Pogledajte kako je to izgledalo jutros - svi su dobili maske:

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momak

    22. mart 2020 | 09:30

    Sramota sta rade tim ljudima....zatvorili ih kao zivotinje a mladi svaki dan prave prvi maj.

  • Milan

    22. mart 2020 | 09:36

    Jel ste se nakupovali?samo vi da ostanete zivi 200 godina...pola ih je doslo samo da bi stajali u redu jer su navikli

  • DARKO 100%

    22. mart 2020 | 08:46

    Ako je policijski cas kako se moze onda biti na ulici,kazu prodavnice otvorene od 4 ujutro do sedam a policijski cas traje do 5,konfuzija totalna

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>