• 2

Komšije za nedelju dana napravile korona kabinu, košta 17.000€, ne mogu da isporuče koliko se traži

Kabina je za zdrave, da izbegnu bolesne, ali i za bolesne, da ne zaraze zdrave

 • 2
Milica i Vukašin, kamper

Foto: Nada Vojinović

 

Kompanija iz hrvatske Tehnix, razvio je i proizvodi mobilnu korona kabinu za prevenciju virusa i za osobe s virusnim simptomima.

Mobilna kabina, veličine 3x6,40 metra, opremljena kuhinjom, kupatilom i prostorom za spavanje, ima sistem grejanja i ventilacije te je pogodna za duži boravak.

- Kabinu smo razvili prvenstveno zbog naših vozača koji voze u Evropu. Oni po dolasku ostavljaju kamion koji se dezinfikuje, a njih smešta u sterilnu korona kabinu, gde se mogu odmoriti i u njoj ostaju do nove vožnje. To je prevencija za njih i ljude oko njih. Kabina je za zdrave, da izbegnu bolesne, ali i za bolesne, da ne zaraze zdrave - govori vlasnik Tehnixa Đuro Horvat, piše Jutarnji list. 

Vozači u celom tom procesu nemaju kontakt s drugim ljudima. Na postupanje se navode telefonom.

- Kabine su namenjene za maksimalno četiri osobe, hrana se ubacuje u poseban odeljak, bez međusobnog kontakta.

Od ideje do realizacije korona kabine trebalo je nedelju dana, a Đuro Horvat kaže da iz Hrvatske, Evrope i sveta već pristižu narudžbine za kabinu, koja košta 130.000 kuna (oko 17.000 evra).

On smatra da su kabine, osim za prevenciju, idealne za lečenje obolelih u slučaju nedostatka bolničkih kapaciteta. Jednako tako, mogu ih nabaviti i fiziočka lica.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Neki

  23. mart 2020 | 11:39

  A da nije malo previše 17.000€, za te pare kupim celu kampkuću...

  14
  2

  Podelite komentar