• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Luksuzna kuća za skupe automobile: Super-vozila dobila klimatizovanu kabinu

A. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izložbena kabina sa osvetljenjem, automatskim vratima, regulatorom temperature i vlažnosti, izrađena je od super-čvrstih polikarbonata

  • 0
Izlagač vozila s klimatizacijom za vlasnike vrhunskih automobila Foto: Cartainers / Ferrari / Profimedia

Najnoviji hit u Sjedinjenim Državama za one koji imaju dovoljno novca da kupe luksuznog četvorotočkaša je ništa manje luksuzna "kuća" za automobil.

Zašto kažemo kuća, a ne - jednostavno - garaža?

Zato što se radi o klimatizovanoj izložbenoj kabini sa osvetljenjem i automatskim vratima, najnovijem "must-have" (moram imati, op. aut.) proizvodu među bogatim poznavaocima automobila, koji žele da pokažu svoje igračke drugima.

Kabinu pod nazivom Ceres 001 proizvela je američka start-ap kompanija Karteiner. 

Umesto stakla, pri izradi kabine Ceres 001 korišćen je super-čvrsti polikarbonat, dok se spoljašnji okvir može prilagoditi tako da odgovara boji izloženog automobila.

Ova kabina može biti korisna i za prodavce automobila, koji bi mogli da od isporuke luksuznog automobila naprave luksuzan događaj.

Tu je i aplikacija za pametne telefone, koja upravlja svim funkcijama luksuzne "kuće" za super-auto.

Aplikacija se koristi za otvaranje i zatvaranje električnih rampi i sistema kliznih vrata, kreiranje prilagođenih animacija osvetljenja i praćenje temperature i vlažnosti.

Takođe može pratiti vozilo koje se transportuje pomoću GPS sistema.

Ceres takođe ima poboljšane bezbednosne funkcije kao što su 24/7 nadzor unutrašnjih i spoljašnjih kamera, automatizovani sistem zaključavanja vrata i pristup prepoznavanju lica.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>