≫ 

Ozbiljna pomoć od 2, 5 do 4 milijarde privatnicima, penzionerima cela penzija + pomoć

 ≫ 

Novac će biti usmeren na sektore koji su najviše ugroženi, turizam i sektor usluga

Sav novac koji imamo uputićemo na jačane privatnog sektora, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za medije.

- Ići ćemo s platama koje nećemo da diramo, kao ni minimalac u javnom sektoru, sav svoj novac koji imamo uputićemo na jačanje privatnog sektora - rekao je on.

Novac će biti usmeren na sektore koji su najviše ugroženi, turizam i sektor usluga, preduzetništva, poljoprivrede, odnosno svih grana privrede koje su najviše pretrpele.

A za desetak dana biće predložen program.

Kako je rekao, to je 3 odsto našeg BPD, odnosno 2, 5 do 4 milijarde.

- Posebnu pomoć imaće oni koji ne budu otpuštali sada ljude - rekao je on.

On je dodao da država neće obećavati ono što ne može da ispuni, ali da će napraviti veliki, ozbiljan plan za oporavak ekonomije.

Naveo je da Nemci računaju da će imati negativnu stopu rasta od minus 5, a da Srbija računa da najniže bude minus 2 i da ostanemo u prve tri zemlje u Evropi.

Veruje da će i ove godine Srbija imati BDP među prve tri zemlje u Evropi.

- Mnogi misle da svoju nesolvetnost i nelikvidnost mogu državnim parama da pokriju...Ne mogu da obećam ono što ne možemo da ispunimo. Znamo budžete napamet, mi bajke da pričamo nećemo - rekao je on.

Dodao je i da se u Srbiji proizvodi sve više maski, da su preduzeća prebacila proizvodnju, ali podsetio i da je počela proizvodnja kvasca.

Pomenuo je mogućnost da se lek hlorokin proizvodi u našoj Galenici.

Za mart i penzija i pomoć od 4.000 dinara

Istakao je i da Srbija neće smanjivati penzije. Kako je najavio,  penzija za mart biće isplaćena u celosti, umesto u dva dela, kako se inače isplaćuje, a uz to će biti isplaćena i najavljena pomoć od 4.000 dinara.

- Martovsku penziju nećemo isplaćivati u dva dela, 10. i 25. u mesecu, već odjednom. I to 10. aprila. U onom bližem datumu, zajedno sa 4.000 dodatne jednokratne pomoći -  rekao je Vučić.

Vučić se  zahvalio brojnim firmama malim i velikim koje su izdvojile sredstva za pomoć.

Naveo je Maksimu iz Lučana, do velikih kao što su Alko grupa, Kostić, Šaranović, Šarančicć, Delta, Milkšped, Atlantik grupa...

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super st🌟r

    23. mart 2020 | 19:22

    Pravili su me ludog kada sam ovde pisao da sam se počeo moliti Bogu, a evo sad svi koji su me ismevali zbog ove situacije počeli su se moliti. Nije sramota moliti se Bogu, sramota je svesno uništavati tuđe živote i pored zabrane stručnjaka. Sramota je huliti nekog! Pozdrav svima i ostanite kod kuće!

  • Srbija

    23. mart 2020 | 20:02

    Da je Vučić dosao na vlast posle Milosevlća bili bi medju najjačim zemljama u Evropi

  • Nena

    23. mart 2020 | 19:22

    Molim PREDSEDNIKA da penzionerima odredi nedelju za njihovu kupovinu mi imamo ostala 6 dana HVALA

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>