• 96

Zašto je jedna apoteka naplatila masku 430 dinara?

Tri maske Novosađanin platio 1.300 dinara

  • 96
Maska za lice, apoteka, cena

Foto: Pixabay, Telegraf

Pojedini trgovci i vlasnici apoteka prethodnih dana oglušili su se o jasnu prvo preporuku, a potom i uredbu Vlade da se ne podižu cene maski i dezinfekcionih sredstava.

Na fotografiji koju su nam poslali naši čitaoci vidi se da je jedna apoteka naplatila masku po ceni od 430 dinara, pa su sugrađanina tri maske stajale čak 1.290 dinara.

On je kupio maske juče, pa se pomislilo da je apoteka prekšrila uredbu kojuje donela vlada a po kojoj je ograničena cena maski na 120 dinara, a i na računu ne piše jasno o kakvoj maski je reč.

U međuvremenu, menadžer ovih apoteka Aleksandar Drakulić je preko Fejsbuka uputio objašnjenje o tome zašto su maske prodavali po toj ceni.

- Maske koje ste danas kupovali u našim apotekama po ceni od 430 dinara su dugotrajne platnene maske , koje se peru, peglaju ( peglanjem dezinfikuju ) , domaće proizvodnje sa sertifikatom Jugoinspekta, a maske koje država najavljuje po ceni od 120 dinara će biti u prodaji u drugoj polovini nedelje, jer će ih država tek tada distribuirati. Te, kineske maske, moći ćete i kod nas da kupite po toj ceni od 120 dinara.  Namera nam je bila da vam što pre  omogućimo zaštitna sredstva. Hvala na razumevanju – napisao je Drakulić.

Mi ćemo i nastaviti javno da objavljujemo sve koji budu prekršili ovu uredbu i koji pokušavaju da dodatno zarade u ovoj situaciji.

Građani koji primete da se u apotekama prodaju maske ili sredstva za dezinfekciju po nerealnim cenama, to mogu da prijave svakog dana od 7:30 do 22 sata na broj telefona 011/2699610 i inspekcija će to proveriti i kažnjavati.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodan

    Pusti maske, hrana ,meso mesne prerađevine. Sve je posmupelo 20/ u proseku.

  • dz

    zasto maske koje su poklon od kine kako kaze vlast kostaju 120 dinara

  • jerry

    Pa kada bi ih kaznili kao Putin u Rusiji nikada nista ne bi tako uradili...olosi zaradjuju na tudjoj nesreci

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke