• 0

Svi putevi vode u Kinu: Mask nije odoleo pritisku, pa donirao 1.200 respiratora

Guverner Kalifornije, Gevin Njusom, nazvao je ovaj Maskov potez - herojskim. On je dodao da se 6 kompanija priključilo ovoj akciji, i čak 25 provajdera koji prave 3D štampane maske za svoje radnike

  • 0
Elon Musk Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask, čelnik kompanije Tesla, i neko ko je ovih dana intrigirao javnost time što je paniku oko korona virusa nazivao "budalastom", posle brojnih kritika, ipak je posustao: odlučio je da iz Kine poruči 1,255 respiratora.

Iako je prethodno govorio da njegove fabrike prave "sofisticirane komponente", i da za razliku od toga - pravljenje respiratora nije teško, u prvi mah se opredelio za kupovinu iz Azije, verovatno zbog manjka vremena.

Ipak, mediji pišu da se pridružio General Motors-u u proizvodnji respiratora.

Dakle, donirao je više od 1,000 uređaja za lakše disanje nadležnima u Los Anđelesu, a o tome je javnost, naravno, obavestio na svojoj omiljenoj društvenoj mreži - Tviteru.

Respiratore je poslao avionom. Zvaničnicima iz Kine i Kalifornije, kao i osoblju kompanije Tesla, zahvalio se na zajedničkom doprinosu.

Guverner Kalifornije, Gevin Njusom, nazvao je ovaj Maskov potez - herojskim. On je dodao da se 6 kompanija priključilo ovoj akciji, i čak 25 provajdera koji prave 3D štampane maske za svoje radnike.

Dalje napominje da bi kalifornijske bolnice mogle da budu "kratke" za 50,000 potrebnih kreveta, kao i da država traži način da obezbedi milijardu rukavica i više od 500 miliona maski.

Video: Kisić-Tepavčević: Socijalno distanciranje je najvažnije, naš organizam omogućava uslove za opstanak

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>