• 12

Upravo je održan poslednji sastanak: "Spremili smo odličan paket mera koji će pomoći našoj privredi"

"Mislim da smo spremili odličan paket mera koji će pomoći našoj privredi", kaže Siniša Mali

  • 12
Siniša Mali

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Upravo je održan poslednji u nizu sastanaka o Programu ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom virusa #covid_19 i podršku privredi Srbije.

Tim ministra finansija Siniše Malog neljama unazad radi kako bi se donele najbolje moguće mere, kojima će i poslodavci i zaposleni biti zadovoljni.

- Posle detaljnih analiza, procene efekata i brojnih sastanaka, mislim da smo spremili odličan paket mera koji će pomoći našoj privredi da se održi na stabilnim nogama, a koji će uskoro biti predstavljen javnosti - napisao je Siniša Mali na instagram profilu Ministarstva finansija.

Kao što je Telegraf Biznis objavio, država sprema tri nivoa mera za pomoć privredi usled korona virusa. Pre svega pomoć će se fokusirati kao tri seta:

- Poresko rasterećenje (razne poreske olakšice, odlaganje, pomeranje ili otpis)

- Rasterećenje zarada (pokrivanje dela zarada, na primer ili eventualna nadoknada plata u najugroženijim delatnostima)

- Stvaranje uslova za likvidnost, odnosno upumpavanja kapitala u biznis.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    ajde...

  • Deks

    Pokazali ste šta možete i šta znate ako volite svoju zemlju sklonite se odmah i vratite pametne ljude iz dijaspore što ste ih prognali

  • Horus

    I u suštini ništa ne reče... Ovo liči na kupovinu vremena, da firme što duže na svojoj grbači zadrže radnike a onda mere stupaju 1.4. i traju do 24.4. A pre i posle pojeo vuk magarca.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke