• 12
 ≫ 

Upravo je održan poslednji sastanak: "Spremili smo odličan paket mera koji će pomoći našoj privredi"

 ≫ 

"Mislim da smo spremili odličan paket mera koji će pomoći našoj privredi", kaže Siniša Mali

  • 12
Siniša Mali

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Upravo je održan poslednji u nizu sastanaka o Programu ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom virusa #covid_19 i podršku privredi Srbije.

Tim ministra finansija Siniše Malog neljama unazad radi kako bi se donele najbolje moguće mere, kojima će i poslodavci i zaposleni biti zadovoljni.

 

 

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

Poslednji u nizu sastanaka o Programu ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom virusa #covid_19 i podršku privredi Srbije. Ovo je moj tim koji nedeljama unazad vredno radi kako bismo doneli najbolje moguće mere, kojima će i poslodavci i zaposleni biti zadovoljni. Posle detaljnih analiza, procene efekata i brojnih sastanaka, mislim da smo spremili odličan paket mera koji će pomoći našoj privredi da se održi na stabilnim nogama, a koji će uskoro biti predstavljen javnosti.

A post shared by Siniša Mali (@mali_sinisa) on

 

 

- Posle detaljnih analiza, procene efekata i brojnih sastanaka, mislim da smo spremili odličan paket mera koji će pomoći našoj privredi da se održi na stabilnim nogama, a koji će uskoro biti predstavljen javnosti - napisao je Siniša Mali na instagram profilu Ministarstva finansija.

Kao što je Telegraf Biznis objavio, država sprema tri nivoa mera za pomoć privredi usled korona virusa. Pre svega pomoć će se fokusirati kao tri seta:

- Poresko rasterećenje (razne poreske olakšice, odlaganje, pomeranje ili otpis)

- Rasterećenje zarada (pokrivanje dela zarada, na primer ili eventualna nadoknada plata u najugroženijim delatnostima)

- Stvaranje uslova za likvidnost, odnosno upumpavanja kapitala u biznis.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari