• 0

Znate li gde su naši neimari, kako rade u vreme korone?

Ministarstvo je dalo preporuku svim investitorima da učine sve kako bi održali nivo aktivnosti

  • 0
zorana mihajlovic

Foto: Ministarstvo saobraćaja, infrastrukture i građevine

Na gradilištima najvećih projekata izgradnje putne i železničke i komunalne infastrukture, rehabilitacije puteva i izgradnji stanova za snage bezbednosti u Srbiji juče je bilo angažovano više od 3.500 radnika, a radovi se odvijaju uz primenu svih mera koje su predviđene u cilju suzbijanja infekcije COVID-19, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

- Ministarstvo je dalo preporuku svim investitorima da učine sve kako bi održali nivo aktivnosti na gradilištima na realizaciji infrastrukturnih projekata, a svi investitori imaju obavezu da radnicima obezbede svu potrebnu primenu zaštite od korona virusa, u skladu sa odlukama Vlade Srbije - navodi Mihajlovićeva.

Ona je zahvalila svim kompanijama i radnicima koji u teškim uslovima nastavljaju da rade i naglasila da je ministarstvo tu da im pruži svaki vid podrške i da zajednički rešavaju sve probleme na koje nailaze.

Ona je navela da je ukupna vrednost infrastrukturnih projekata na kojima je juče bio angažovan 3.531 radnik iznosi 2,6 milijardi evra, a da je ukupna dužina puteva i pruga na kojima se izvode radovi, uključujući i radove na rehabilitaciji državnih puteva, iznosi oko 520 kilometara.

Broj radnika u skladu je sa fazom u kojoj se nalaze radovi, pa tako najveći broj radnika, ukupno 919, u utorak radilo na izgradnji deonice brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada.

Na ovom gradilištu, gde radove izvode ruski RŽD, prisutne su i 272 jedinice mehanizacije. Na drugoj deonici brze pruge Beograd-Budimpešta, od Beograda do Stare Pazove, gde su izvođači kineske kompanije ČČ i “Čajna rejlvej internešenel”, radove je juče izvodilo 613 radnika, uz 196 jedinica mehanizacije.

Na obilaznici oko Beograda, na deonici u izgradnji od Ostružnice do Bubanj potoka, gde je glavni izvođač kineska kompanija “Pauer Čajna”, juče je bilo 343 radnika i 81 jedinica mehanizacije, dok na deonici auto-puta “Miloš Veliki” od Požege do Preljine, gde je izvođač kineska kompanija ČČ, radove izvodilo 70 radnika, a prisutno je 29 jedinica mehanizacije.

Na gradilištu Moravskog koridora, odnosno auto-puta Pojate-Preljina, na kojem je glavni izvođač konzorcijum kompanija “Behtel” i “Enka”, juče je radio 51 radnik.

Na izgradnji deonice auto-puta Beograd-Sarajevo, od Sremske Rače do Kuzmina, trenutno radi 88 radnika turske kompanije “Tašjapi”, 9 radi od kuće, a na gradilištu je i 58 jedinica mehanizacije. Na drugom gradilištu iste kompanije, na rekonstrukciji državnog puta Novi Pazar - Tutin, angažovano je 48 radnika, kao i 25 jedinica mehanizacije.

Na deonici železničkog Koridora 10, od Jajinaca do Male Krsne, na kojem su izvođači su francuska kompanija “Kolas” i srpski “Energoprojekt”, radove izvodi ukupno 85 radnika, sa 10 jedinica mehanizacije.

Na deonicama državnih puteva čija je rehabilitija u toku u okviru Projekta rehabilitacije državnih puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja, ukupno je juče radove izvodilo 667 radnika, navodi se u saopštenju ministarstva.

Pored toga, na izgradnji stanova za snage bezbednosti u više gradova u Srbiji bilo je angažovano ukupno 446 radnika, dok su 192 radnika radila na projektima u komunalnoj infrastrukturi kojima upravlja Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Video: Mali: Ovo nije pomoć za poslodavce, već za zaposlene

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke