• 1

Nije dovoljno: Putin naredio da se hitno pravi novi paket za spas privrede

Dodatne mere podrške ruskoj ekonomiji i biznisu

  • 1
Vladimir Putin

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je vladi i Centralnoj banci da razviju dodatni program podrške poslovnom okruženju usled epidemije COVID-19.

Program bi trebalo da bude završen u roku od pet dana, rekao je on.

Prema njegovim rečima, to bi trebalo da omogući kompanijama "da sačuvaju zaposlenost i plate" po maksimalnoj stopi.

Korona virus može da dovede do još znatnijih gubitaka za preduzeća, obrazložio je predsednik, dodajući: "Potrebno je ublažiti pad, ublažiti udarac preduzećima, čiji su gubici već prilično značajni i mogu se pogoršati".

Putin je takođe predložio godišnji plan otplate poreza za kompanije u vezi sa odloženim porezima zbog pandemije.

- Takve dugove ćemo restrukturirati. Oni se mogu otplaćivati nesmetano, mesečno, u jednakim ratama tokom najmanje jedne godine nakon isteka odlaganja - rekao je.

Takođe je rekao vladi da većem broju Rusa omogući produžetak otplate potrošačkih i stambenih kredita.

- U martu sam naložio da se obezbedi mogućnost produženja otplate za potrošačke i stambene kredite građanima. Tražim od vlade da razmotri proširenje ove mere podrške tako da postane dostupna većem broju ljudi, rekao je.

Putin je ranije već ceo april proglasio neradnim mesecom, a svi će dobijati platu. Međutim, to se ne odnosi na sve radnike, odnosno ljude koji mogu da obavljaju svoje zadatke od kuće.

Video: Putin zagrmeo: Apoteke podigle cene zaštitnih maski?! Oduzmite im dozvolu

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    Takve stvari se ne naredjuju to mora privreda sama na vreme resavati.Sta mislite Putin rekao i dok to se prakticno primeni u velikoj drzavi mozda korona vec prodje.To je razlika izmedju zapada i ostalih zovite ih kako hocete.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke