• 2
 ≫ 

Počela proizvodnja u Gorenju Valjevo posle tronedeljne pauze

 ≫ 

"Veoma ohrabreni pozitivnim signalima sa evropskog tržišta"

  • 2
Gorenje, mladenci

Foto: Peter Marinšek

U fabrici Gorenje Valjevo danas je, nakon tronedeljne obustave rada, ponovo pokrenuta proizvodnja uz, kako navode iz kompanije, strogo pridržavanje svih preventivnih i bezbednosnih mera za sprečavanje širenja epidemije korona virusa.

Iz holding Hisense Gorenje Evropa poručuju da ove nedelje proizvodnja počinje i u ostalim Hisense Gorenje evropskim fabrikama i da su veoma ohrabreni pozitivnim signalima sa evropskog tržišta kada je reč o povećanoj tražnji za rashladnim uređajima koji se proizvode upravo u Valjevu.

Kompanija Hisense Gorenje potvrdila je danas i da je kod dvoje zaposlenih u fabrici u Valjevu potvrđen virus COVID-19.

- Kolege koje su zaražene u svom porodičnom okruženju za vreme tronedeljne obustave prozvodnje, u dobrom su zdravstvenom stanju. Oni su nakon pregleda lekara prebačeni u halu Beogradskog sajma gde je obezbeđen smeštaj za obolele sa blažim simptomima bolesti - navodi se u saopštenju kompanije.

Dalje se dodaje da, iako su njihovi zaposleni zaraženi van radnog mesta, 14 zaposlenih koji su pre obustave proizvodnje bili u kontaktu sa zaraženim kolegama upućeni su u samoizolaciju u trajanju od 28 dana od poslednjeg kontakta sa osobama pozitivnim na COVID-19, u skladu sa propisanim merama.

U samoizolaciji se, bez znakova oboljenja, nalazi još jedan zaposleni koji je tokom trajanja obustave rada fabrike bio u kontaktu sa zaraženim osobama iz svog porodičnog okruženja, piše u saopštenju.

U Gorenju Valjevo je, kako se navodi, uvedena i dodatna mera opreza - da se na posao u fabriku zasad ne vraćaju zaposleni koji u domaćinstvu imaju zaposlene u zdravstvenim ustanovama, koji su po prirodi posla najizloženiji virusu COVID-19.

Takvi zaposleni će posao obavljati od kuće ukoliko priroda radnog mesta to dozvoljava, ili će biti na prinudnom odmoru do kraja vanrednog stanja i primati 70 odsto plate, navode iz Gorenja.

Kompanija Hisense Gorenje će nastaviti sa preduzimanjem svih potrebnih mera zaštite u proizvodnji u skladu sa preporukama Vlade Srbije i zdravstvenih institucija, kao što je to činila od prvog dana izbijanja epidemije, poručuje se u saopštenju kompanije.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>