• 3

Ambasador SAD: Mere Vlade Srbije garantuju brz opravak privrede

"Važno da se pomogne malim i srednjim preduzećma da prebrode ovu krizu"

  • 3
Savezništvo SAD sa Jugoslavijom - Srbijom Foto: Tanjug/Tanja Valič

Mere koje je Vlada Srbije preduzela u cilju ublažavanja posledice krize izazvane korona virusom su pravovremene, stimulativne i garantuju brz oporavak privrede u narednom periodu, ocenio je ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri.

Godfri je na petoj online konferenciji "Biznis u izazovnim vremenima - Kako do privrednog oporavka?" u organizaciji Srpske asocijacije menadžera i ICT Hub-a rekao da je važno da se pomogne malim i srednjim preduzećma da prebrode ovu krizu, da idu napred, odnosno da se obezbedi likvidnost.

Dodao je da je ponosan na pomoć SAD Srbiji, ali i zbog toga što su, kako kaže, i prijatelji iz EU pomogli Srbiji u novonastalim okolnostima.

Evropa čvrsto stoji uz Srbiju, pomoć koju joj daje je značajan i i impresivan signal, rekao je Godfri na panelu, na kome se prethodno obratio i šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

- Svi možemo da damo svoj doprinos i uveren sam da ćemo se tako svi zajedno izboriti sa problemom izazvanim ovim virusom - rekao je Godfri.

Godfri je naveo i da je Srbija u dobroj poziciji, odnosno da ima stabilne javne finansije, što će takođe uticati na brži oporavak privredne aktivnosti.

Srbija je nedavno od SAD dobila testove za COVID-19, a Godfri je rekao da je to samo deo pomoći Vašingtona Beogradu, vredne 1,35 miliona dolara u borbi sa pandemijom korona virusa.

O tome kakve su procene privrednih kretanja za ovu godinu, šta se očekuje od implementacije ekonomskih mera Vlade, koliko su za privredni oporavak Srbije značajne podrška EU i SAD na današnjem panelu govorili su i predsednik SAM-a Dragoljub Damljanović, predsednik AmCham-a Zoran Petrović, Vladimir Novaković iz NALED-a.

Video: Minimalni iznos kredita za privrednike je milion, a za preduzetnike dva miliona

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    16. april 2020 | 14:46

    Svaka cast ambasadoru Amerike u Beogradu gospodinu Godfriu. Pokazao se kao pravi karijerni profesionalac, pre svega za pomoc Srbiji sada za Koronu virus. Pre toga za pomoc privredi, a uskoro nova pomoc. Izgleda da su dosli mnogo bolji dani za prosirenje saradnje dvaju Saveznickih naroda starih preko 100 godina. Hvala Bogu, Srbija i njen narod znaju da to postuju i cene. Iskreno treba reci od dolaska ambasadora Godfria u Srbiju, ne da ide na bolje nego mnogo bolje u svakom pogledu.

  • Никола

    16. april 2020 | 16:32

    Даће Бог да буде тако.Хвала на подршци.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>