• 1
 ≫ 

Nisu im ostavljali dovoljno novca, pa bi sad mogli da se oduže: Evo ko će letovati u Hrvatskoj 2020.

 ≫ 

Sezona bi mogla biti spašena, ali se čeka odluka vlasti...

  • 1
hvar

Hvar / Foto: Pixabay/ JoelleLC

Udruženje čeških turističkih agencija je dalo predlog da se stvori nova veza između ove zemlje i Hrvatske, odnosno da se omoguće posebni vazdušni i putni koridori za zdrave turiste, koji ne bi morali da budu u izolaciji dve nedelje.

Naglasak je međutim na putnim koridorima, s obzirom na to da još nije poznato kakve će biti avio veze prema Dalmaciji. Kako smo već pisali, hrvatski turistički sektor je ozbiljno ugrožen zbog pandemije, pa čak pucaju i strane kompanije, ali tamošnji mediji prenose da ih dugo nešto nije usrećilo kao ova češka inicijativa.

Dakle, Jadran bi ove 2020. mogao da bude pun Čeha, iako je bilo reči o tome da im Hrvati godinama zameraju to što ne troše "dovoljno novca" na letovanju i ne rezervišu luksuzni smeštaj. Ovaj predlog, ipak, još uvek nije usvojen - čeka se reč nadležnog organa, ali nada postoji.

Hrvati ne kriju da je upravo Češka tržište "na koje su najviše računali". Direktor turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella, kaže da su u stalnom kontaktu s predstavnicima iz Češke. Dodaje i kako već neko vreme razmišljaju da za početak Hrvatsku posete češki novinari.

Stella je za Jutarnji list rekao i kako turistička zajednica, u dogovoru s glavnim turističkim akterima, priprema strategiju sezone koja će ove godine podrazumevati posebne uslove. Ono što im sada jedino preostaje, kada se opuste mere i otvore granice, jeste promocija destinacija koje smatraju najsigurnijima.

Zanimljivo je i to da Česi Hrvatsku i Sloveniju smatraju najbezbednijima, kada je reč o epidemiološkoj situaciji u ovom trenutku.

Za sada su na listi odabranih destinacija ostrva Hvar, Brač i Vis, dok će se kako Stella navodi, splitska i makarska rivijera otvarati poslednje. Baška Voda je jedno od mesta koje Česi tradicionalno najviše posećuju, pa bi i tamo mogli da se stvore uslovi za uspešnu sezonu.

Česi se uglavnom odlučuju za privatni smeštaj, ali su i hotelijeri u niskom startu pred početak sezone, i nadaju se najboljem.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    18. april 2020 | 16:43

    Ljudi su pozeleli da izadu. Nice dobra turisticka sezona svugde u svetu, same da ne pocne kasno.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>