• 0

Preporuka je da od danas prodavnice rade do 17 časova: "Lanac snabdevanja funkcioniše dobro"

Tako će biti smanjena gužva ispred radnji, ali i redukovan pritisak na trgovce

  • 0
Kupovina, šoping, supermarket, prodavnica, maska, vizir, rukavice, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Privredna komora Srbije (PKS) će danas dati preporuku Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Vladi Srbije da se radno vreme prodavnica produži već od danas do 17 časova, izjavio je Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu PKS.

Malinović je za TV Prva rekao da je cilj produženja radnog vremena maloprodajnih objekata - smanjena gužva ispred radnji, ali i redukovanje pritiska na trgovce.

- Mi ćemo dati preporuku Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Vladi da lokalnim samoupravama daju jasnu instrukciju da se radno vreme produži do 17 časova, kako bismo smanjili pritisak na trgovce, a samim tim smanjili i gužve koje smo mogli da vidimo ispred radnji - poručio je Malinović.

On je dodao da lanac snabdevanja funkcioniše dobro i da namirnica ima u dovoljnoj količini, kao i da se brzo dopune kada nestanu sa polica.

Malinović je istakao da je ponašanje potrošača bilo isto kao i za prošlogodišnje praznike i dodao da su namirnice, kao što su brašno i so, imale pad tražnje prošle nedelje.

Ponovno otvaranje zelenih pijaca, kaže Malinović, smanjiće gužve na kategorijama svežeg voća i povrća, i olakšaće umnogome rad određenom broju proizvođača koji nisu mogli da se prilagode meri e-pijace.

Video: Od sutra ublažavanje mera, pojedini objekti se ponovo otvaraju

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke