• 95

Od Beograda do Novog Sada za 25 minuta, brzinom od 200 km/h: "Ko nije verovao ide o mom trošku"

Vlada Srbije je juče u okviru novih mera pozvala poslodavce u oblasti građevinarstva (visokogradnja i niskogradnja) da nastave rad u punom kapacitetu upravo od danas.

 • 95

- Dragi radnici, veliko vam hvala što na veličanstven način gradite i pravite nešto što će ostati zabeleženo u istoriji. Ovde gradimo budućnost koja će biti zapisana - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji obilazi radove na izgradnji brze pruge Beograd - Budimpešta.

- Posle jučerašnje cene nafte, jasno vam je da niko u svetu ne može da predvidi šta će da se zbiva. Ali mislim da će Srbija nešto spremnije od ostalih u regionu, pa i u Evropi, prevazići ovu krizu - rekao je on.

VUČIĆ ČORTANOVCI PRUGA ALEKSANDAR VUČIĆ

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je rekao i da se približio dan kada ćemo od centra Beograda do Novog Sada stizati brzom prugom za pola sata.

- Ne možete ni automobilom za tako kratko vreme da se izvučete iz centra Beograda, a sada, za samo 25 minuta, brzim vozom stizaćemo do centra Novog Sada, što je neverovatno. Potpuno drugačiji način života - rekao je Vučić.

Vučić je istakao da na ovoj deonici neće biti nikakvih kašnjenja. Napomenuo je da u tom smislu, Srbija ima dobru saradnju sa Mađarskom.

Kada pruga bude gotova, moći da se putuje vozom od Beograda do Beča za samo četiri sata, najavio je.

Istakao je da je tunel "Čortanovci" dug 1,1 kilometar, vijadukt tri kilometara koji biti veoma lep, možda čak i lepši od mosta Vrla na južnom kraku Koridora 10.

Vučić je dodao da vijadukt ide pored Dunava i da će sa njega biti veoma lep pogled.

- Svi će moći da vide koliko je Srbija lepa. Ovo je svemir za ono što smo pre imali u železnici - dodao je predsednik.

Govoreći o novim investicijama, rekao je da uskoro sledi najava investicije koja će verovatno biti najveća do sada u zemlji, a kako je dodao, "biće vezana za Novi SAD".

Ruski ambasador: Imamo nešto za šta znamo da je tačno 

Aleksandar Vučić, vijadukt Čortanovci

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ništa što je poznato nije tačno, kažu zbog korona virusa. Ipak, mi znamo nešto što je tačno, a to je ova pruga. Mi smo ubeđeni, imamo nade i vere da ćemo ići od Beograda do Novog Sada. Ovaj projekat pokazuje da je saradnja izdržala ispit - rekao je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Sa predsednikom Srbije gradilište obilaze i potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Vučič je prilikom obilaska radova rekao da je njegova ideja i molba bila da se gradi i brza pruga do Niša.

Aleksandar Vučić, vijadukt Čortanovci

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Što kaže Zorana, ugovor je spreman, samo još pare nisu - rekao je Vučić ukazujući da je zbog situacije sa korona virusom, pitanje novca za taj projekat.

- Ovo veličanstveno gradilište je simbol sveukupnog napretka Srbije. Radovi na izgradnji vijadukta Čortanovci predstavljaju najveće železničko gradilište u celoj Evropi - naveo je Vučić ranije danas na instagram profilu "BudućnostSrbije", uz fotografije iz obilaska.

Video: Vučić obišao radove na brzoj pruzi Beograd - Budimpešta

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • zeljko

  tako i treba predsednice,sto brze pruge za sto brzi odlazak iz zemlje...

  3
  1

  Podelite komentar

 • Jeka

  Srbiju volim, ali ne volim AV.On nije Srbija, prestanite vise da predstavjate to tako, da ko njega ne voli znaci da ne voli Srbiju.

  11
  2

  Podelite komentar

 • Mina

  Lepo je da se u vreme zabrane gradi i radi, a kako cemo mi gde samo moj muz radi kao taxi vozac platimo struju, info stan, poreze, hrana, lekovi a o stresu da ne pricam... Hvala

  7
  63

  Podelite komentar

Google preporuke