• 2
 ≫ 

Vučić o istorijskom padu nafte: Jasno vam je da niko ne može da zna šta će biti

 ≫ 

"Svako pomeranje utiče i na nas"

  • 2

- Posle jučerašnje cene nafte, jasno vam je da niko u svetu ne može da predvidi šta će da se zbiva. Ali mislim da će Srbija nešto spremnije od ostalih u regionu, pa i u Evropi, prevazići ovu krizu - rekao e predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji obilazi radove na izgradnji brze pruge Beograd - Budimpešta.

Kada je reč o kretanjima na tržištu nafte i mogućem uticaju na Srbiju, predsednik Vučić je rekao da niko ne može da predvidi dalje kretanje cena ovog energenta, ali da je američka ekonomija najveća na svetu i da će svako pomeranje na ovom tržištu uticati na sve ostale.

- Za 37 godina koliko postoji trgovina fjučersima, nikada nismo imali ovakvu situaciju, videćemo kako će se to dalje razvijati. Tek ćemo videti kako će automobilska industrija da se razvija. Mi u velikoj meri zavisimo od nemačke i italijanske industrije, važno nam je da njihove ekonomije što pre krenu i oporave se - naglasio je  Vučić.

Vučić je rekao i da se približio dan kada ćemo od centra Beograda do Novog Sada stizati brzom prugom za pola sata.

Govoreći o novim investicijama prilikom obilaska radova na pruzi Beograd-Novi Sad, rekao je da uskoro sledi najava investicije koja će verovatno biti najveća do sada u zemlji, a kako je dodao, "biće vezana za Novi Sad".

Pratite uživo šta se dešava na tržištu nafte. 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Potinger

    21. april 2020 | 12:32

    Jasno vam je kad nam na sve načine uzimate i ovo malo para sto imamo,drzite nas na rubu siromaštva,a gorivo najskuplje u svetu

  • Dany

    21. april 2020 | 12:22

    Jasno nam je...sada ce skociti cena dolaru jedno vreme,nakon toga pada dolar skace zlato i tako...Ukratko....;)

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>