• 2

Privrednici, izložite probleme: Počeo drugi ciklus onlajn anketiranja privrede

Najveći optimisti su u sektorima informisanja, komunikacija, građevinarstva i poljoprivrede, dok su najugroženije delatnosti ugostiteljstvo i turizam

  • 2
Biznis, rad od kuće, maske, laptop, kompjuter, ljudi Foto: Shutterstock

Počeo je drugi ciklus onlajn ankete namenjene privredi "Zajedno kroz krizu", objavila je Privredna komora Srbije (PKS) na svom sajtu.

Anketu realizuje Privredna komora u saradnji sa USAID-ovim Projektom saradnje za ekonomski razvoj, a posvećena je ekonomskim aspektima krize prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19.

- Privredna komora Srbije i USAID-ov Projekat saradnje za ekonomski razvoj pozivaju preduzeća da u što većem broju učestvuju i u drugom ciklusu onlajn istraživanja, jer će odgovori poslovne zajednice pomoći da se dobije jasnija slika problema sa kojima je privreda suočena zbog pandemije COVID- 19 i što kvalitetnije formuliše predlog aktivnosti koje svi učesnici na tržištu treba da preduzmu kako bi se efekti zdravstvene krize što manje odrazili na privredu -

Privrednici mogu da popune anketu na sajtu PKS do 27. aprila.

Rezultati prve ankete pokazali su da su najveći izazovi sa kojima se bore mala i srednja privredna društva u Srbiji u uslovima poslovanja izmenjenim usled pandemije virusa, kako pokriti osnovne troškove poslovanja i rešiti odlaganje i otkazivanje porudžbina.

Pri tom, najveći optimisti su u sektorima informisanja, komunikacija, građevinarstva i poljoprivrede, dok su najugroženije delatnosti ugostiteljstvo i turizam

Video: Čadež: Razmatramo pokretanje fonda za pomoć najugroženijima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I

    22. april 2020 | 14:46

    " dok su najugroženije delatnosti ugostiteljstvo i turizam" A pomoć za sve ista, i oni koji rade i oni koji ne rade, barem 200.000 radnika radi u ovim delatnostima.

  • 🐕🐕

    22. april 2020 | 12:49

    Problem je sto nisu radili 2 meseca..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>