• 2

BiH dobija 36,2 miliona dolara od Svetske banke: Novac ide na opremu, krevete, laboratoriju

Emanuel Salinas, regionalni menadžer za BiH i Crnu Goru, kaže da je ovo tek početni paket pomoći

  • 2
Novac

Iz Svetske banke kažu da je ovo početni paket pomoći namenjen BiH / Foto: Pixabay

Kako prenosi Rojters, Svetska banka je danas odobrila novčanu pomoć u iznosu od 36,2 miliona dolara za Bosnu i Hercegovinu, i na taj način nastoji da pomogne ovoj zemlji u borbi protiv Covida-19.

Podsećamo, u BiH se uveliko otkazuju rezervacije u hotelima za oktobar, tako da bi turizam i ugostiteljstvo mogli da se oporave tek naredne godine. Tamo trenutno ima 1.400 potvrđenih slučajeva korona virusa.

- Za sada smo uspeli da pripremimo početni paket kako bismo pomogli BiH u prevenciji, tretiranju i odgovoru na pandemiju, i pružanju socijalne pomoći najugroženijima - izjavio je Emanuel Salinas, regionalni menadžer Svetske banke za BiH i Crnu Goru.

Ova pomoć Svetske banke je vrlo značajna za BiH, jer će moći da povećaju kapacitete za izolaciju u bolnicama, ali i da nabave neophodnu opremu, krevete za odeljenja intenzivne nege s respiratorima, zatim da otvore laboratorije za testiranje na korona virus.

Video: Čadež: Razmatramo pokretanje fonda za pomoć najugroženijima

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • y

    Dali će ih znat iskoristit za pametne stvari.????

  • Zoran

    BIH dosta loše stoji ekonomski a pri tome ovi iz federacije imaju politiku ruganja prema RS tako da gađani federacije misle da žive u Kaliforniji.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke