• 0
 ≫ 

Alitalia već 18 godina ne beleži dobit, a korona je dotukla: Zvanično postaje državna firma

 ≫ 

Italijanska vlada je proteklih meseci kompaniji odobrila kredite za premošćavanje u ukupnom iznosu oko 1,5 milijardi evra

  • 0
avion Alitalia Alitalia je godinama na ivici bankrota / Foto: Pixabay

Italijanska vlada je najavila da će početkom juna osnovati novu kompaniju koja će preuzeti posrnulog avio-prevoznika Alitaliju, čime će ona i zvanično ponovo postati državna firma.

U početku će biti u 100-procentnom državnom vlasništvu, a "onda ćemo to morati da razmotrimo", izjavio je ministar saobraćaja Stefano Patuaneli. Dodao je da je u toku razmatranje ponuda za ovu kompaniju koja je hronično na gubitku.

Alitalia, koja je gotovo tri godine pod vanrednom upravom i balansira na ivici bankrota, privatizovana je 2008. godine, ali joj je i dalje bila potrebna državna pomoć kako bi nastavila poslovanje, budući da od 2002. do sad - nijedne godine nije zabeležila dobit.

Italijanska vlada je proteklih meseci kompaniji odobrila kredite za premošćavanje u ukupnom iznosu oko 1,5 milijardi evra.

Video: Pre nekoliko meseci igla nije mogla da padne: Ovako izgleda svet kada avioni skoro da ne lete

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>