• 3

Ministar za ekonomsku saradnju pozdravlja odmor van zemlje: Evo gde bi Nemci mogli da ostave novac

Kako prenosi tamošnji najtiražniji dnevni list - Bild, Nemci žele na more u Hrvatsku, jer se ona vodi kao "korona free" destinacija

  • 3
Pula Pula, Hrvatska / Foto: pixabay.com

Poznato je da se Hrvatska dobrim delom oslanja na svoj turizam, pa bi manjak gostiju ove godine mogao ozbiljno da ugrozi privredu te zemlje. Nakon Čeha koji su zainteresovani da ovog leta posete naše komšije i "oporave" njihov ekonomski status, za isto glasaju i Nemci.

Odjeknula je vest o tome da je najčitaniji dnevni list u Nemačkoj - Bild, objavio kako bi Hrvatska mogla biti idealna za odmor ove godine, jer se vodi kao "korona free" destinacija. U samom naslovu teksta stoji: Gde putovati na korona leto? A odgovor daju sami: Evo kako Hrvatska može da spasi naše praznike.

Vlast u Nemačkoj i dalje veća kako bi ove 2020. mogli da izgledaju godišnji odmori za milione (zaposlenih) Nemaca, kojima se ne sviđa ideja da ih provedu kod kuće.

Ministar za ekonomsku saradnju Gerd Miler naveo je da će putovanja van zemlje na leto biti moguća, ali ne u Španiju, Italiju i Francusku. On, takođe, vidi Hrvatsku kao opciju.

U prilog tome ide i "kampanja" Hrvatske koja želi da se reklamira kao bezbedna destinacija, a u Bildovom tekstu se dalje navodi da Hrvatska beleži "samo" 12 miliona umrlih od korone, dok Nemačka beleži - 65 miliona.

Portal Holliday Check je objavio istraživanje u kojem stoji da 40 odsto ispitanih ljudi i dalje ostaje pri planiranom godišnjem odmoru, a 60 odsto njih nije sigurno - jer se pita da li će dobiti povraćaj novca za slučaj da putovanje propadne zbog korone.

Sve u svemu, nemačke turističke zajednice kažu da Hrvatska ima dovoljno smeštajnih kapaciteta, u kojima je moguće držati distancu. Nemci dalje navode kako bi hrvatski turizam od posete njihovih građana mogao dobro da profitira, a na dobitku mogu biti i ostale zemlje do kojih bi Nemci stizali kolima.

Ipak, još uvek je sve neizvesno, detaljniji dogovori tek slede.

Video: Da li bi Beograđani radili za 1.000 evra u Hrvatskoj? Evo kako je odgovorila žena rodom iz Vukovara

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • +-+-+-

    25. april 2020 | 09:24

    "Hrvatska 12 miliona a Nemačka 65 miliona umrlih"??????????

  • Nova Varos

    25. april 2020 | 09:36

    Molim nadlezne da u Novoj Varosi produze grejanje bar ujutru.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>