• 39

Dr Kon: Zašto smo otvorili teretane i salone? Postoji drugo rešenje - da se zatvore zauvek

Mere moraju da se poštuju

  • 39

Otvaranje delatnosti mora da ide postepeno iz uz poštovanje striktnih mera, rekao je Dr Predrag Kon na vanrednoj konferenciji za medije.

- Kada me pitate kako otvaramo teretane i salone, pa drugo rešenje postoji, a to je da budu trajno zatvoreni - istako je on.

- Oni jednostavno moraju ili da rade ili da napuste svoj posao - dodao je Kon i podsetio da mere i preporuke koje fitnes centri i frizerski saloni moraju da uvode. Jedna od njih je jedan čovek na 10 kvadratnih metara, drugo da sve bude zakazano. Tu će biti i označena mesta za određene sprave, "mora da postoje i dezo barijere i tako dalje, brojne stvari koje moraju vrlo jasno da budu označeni".

- To važi za sve što je počinje polako da radi, inače, sve bi moralo da se zatvori - rekao je Kon. On je podsetio da je Gradski zavod za javno zdravlje sve te preporuke pripremio za preduzeća i uskoro će biti objavljene.

- Vraćanje u život ide polako - rekao je Kon.

On je istakao i da to znači da će inspekcije raditi svoj posao, i da jednostavno, objekti koji ne budu poštovali mere, neće postojati.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    Mislim da je otvaranje teretana pogrešan korak! U jeku virusa i proleća najbolje bi bilo da ljudi treniraju na svežem vazduhu a ne da duvaju jednim drugima u vrat.Velika greška!

  • andrej

    Objasni ti meni kako mislis da dizes tegove i trcis na traci sa maskom?Da li znas koliko je to opterecenje za srcani misic???

  • nena

    kako objasniti deci od 2,3,4,5 god da se ne druze izmedju sebe a u grupi ih je 2o to bi vilela da vidim i da cujem odgovor od rodutelja koji imaju decu ovog uzrasta.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke