• 4

Penzije i ovog meseca u celini: Isplata 8. maja

Za penzije je izdvojeno ukupno oko 32 milijarde dinara, 28 milijardi dinara za korisnike iz kategorije zaposlenih, a oko 4,4 milijarde za poljoprivredne penzije, rekao je ministar finansija Siniša Mali

  • 4
penzija, penzioneri

Isplata penzija je 8. maja / Foto: Pixabay

Penzionerima će i u maju penzija biti isplaćena u celini, a isplata će biti 8. maja, najavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Penzija je iscela bila isplaćena i u aprilu, a prošlog meseca je penzionerima, uz to, isplaćena i jednokratna pomoć od 4.000 dinara, kao jedna od prvih antikriznih mera.

- Sada u maju ćemo imati takođe isplatu penzije u celosti, odjednom. Isplata će biti 8. maja, to je petak naredne nedelje - rekao je Mali za Radio Beograd.

Dodao je da je za penzije izdvojeno ukupno oko 32 milijarde dinara, 28 milijardi dinara za korisnike iz kategorije zaposlenih, a oko 4,4 milijarde za poljoprivredne penzije.

- Pokazujemo da smo stabilni, imamo novca, pažljivo planiramo svaki dinar i na odgovoran način vodimo računa o javnim finanasijama - rekao je Mali.

Video: Ove tri mere rebalansa budžeta je usvojila Vlada Srbije

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    1. maj 2020 | 14:28

    Zbog plaćanja svih računa, penzioneri sa najmanjim penzijama kao moji roditelji, u ovoj situaciji nisu imali dovoljno za hranu, jer oboje primaju po 14 hiljada penziju, a ja ostala bez posla i nisam u situaciji da im pomognem. Samo da ne budu dužni državi... 😪 Jadno, bedno, bezosecajno od države za takve penzionere😪

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>