• 0
 ≫ 

"Na posao se danas vratilo dodatnih 9.065 radnika"

 ≫ 

- Oko 80 odsto radnika se vratilo u fabrike, a ostalih 20 odsto očekujemo da se vrati sutra i u ponedeljak -

  • 0
Devojka na poslu, posao, kancelarija Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se danas na posao vratilo dodatnih 9.065 radnika, kao i da će do ponedeljka biti otvorene sve fabrike u Srbiji.

- Srećan sam što se danas na posao vratilo dodatnih 9.065 radnika, prema spisku koji dobijamo svaki dan od Privredne komore Srbije - rekao je Vučić gostujući na Hepiju.

Kaže da je pred nama najveći zadatak da podignemo ekonomiju, kao i da to neće biti lako.

- Oko 80 odsto radnika se vratilo u fabrike, a ostalih 20 odsto očekujemo da se vrati sutra i u ponedeljak. Za nas je ta priča o otvaranju u potpunosti od ponedeljka završena - naveo je Vučić.

Ističe da je važno da se otvori evropska i posebno nemačka ekonomija, jer naše fabrike u automobilskoj industriji rade komponente za njihove proizvođače.

- Od presudnog značaja je da nastavimo žestoko da radimo, da dovodimo investitore, jer će mnogi tražiti smanjenje troškova u budućnosti pošto neće moći da izdrže posle ovakog pada - poručio je Vučić.

VUCIC AMBASADORI SASTANAK - Od presudnog značaja je da nastavimo žestoko da radimo - rekao je Vučić - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Upitan da li je počeo Fijat da radi, Vučić kaže da je to nešto komplikovanija priča.

- Važno je i da Fon der Lajen učini ono što smo juče govorili da za naš čelik, i haldno i toplo valjani i beli lim, posto mi činimo jedan odsto evropske proizvodnje, dok Makedonija i BiH zajedno čine 0,6 odsto - rekao je.

Vučić dodaje da u podizanju ekonomije ne treba da postupimo kao 2008. i 2009. godine, pošto smo tada izgubili 400.000 radnika u privatnom sektoru, jer se tadašnja vlast ponašala nedogovorno i bez dovoljno znanja i sa nedovoljno snažnom političkom voljom.

- Moramo da uzmemo iskustvo iz 2014. godine - dodao je Vučić.

Video: Ko će i dalje da radi od kuće, kako će se koristiti odmori...

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>