• 32

Po 30.367, 04 dinara dobilo je tačno 1.050.000 radnika, jeste li vi?

Preduzetnicima, kao i vlasnicima i radnicima mikro, malih i srednjih preduzeća koja nisu otpustila više od 10 odsto radnika tokom trajanja vanrednog stanja čime su stekli uslov da apliciraju za pomoć države, isplaćen je martovski minimalac

  • 32
posao, solarni paneli

Foto: Pixabay

1.050.000 zaposlenih dobilo je po 30.367, 04 dinara koje je Republika Srbija uplatila na namenske račune poslodavaca.

Pojedini radnici dobili su isplatu već u četvrtak, dok je većini "legao" minimalac juče popodne.

- Ovo je prvi put i istoriji da naša država na ovaj način pomaže privrednicima - kažu u Ministarstvu finasija.

Pomoć sa tri minimalne zarade po zaposlenom u privatnom sektoru isplaćena je za 232.000 privredna subjekta, a Srbija je u tu svrhu izdvojila skoro 32 milijarde dinara.

Pomoć će ići u tri tranše, odnosno za mesec dana zaposleni će dobiti još jedan minimalac, a zatim još jedan.

Je li vama poslodavac uplatio minimalac?

Je li vama poslodavac uplatio minimalac?

Glasajte

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suncica

    Molim vas recite mi sta da rade radnici kojima nije uplacena plata od kada je pocelo Vanredno stanje tj. 2 meseca a firma nema pravo na drzavnu pomoc jer ima vise od 10 posto otpustenih tako da necu dobiti ni minimalac?Ostala sam bez icega,imam 2 mala deteta o kojima brinem.

  • Nebojša

    Javno sam se odrekao racunajuci da ce novac biti ulozen oametno u sisteme navodnjavanja i pokretanje nekih domacih fabrika da zamene uvoz opreme za zdravstvo i ispao magarac. Sada vidim da od toga nema nista da te pare nece dati ljudima bez kamate na 5 godina i da povecamo kao drzava proizvodnju psenice sa 5 na 10 tona po ha, ili drugih kultura,.... Vidim da uvode testiranje na virus od 50 evra iako je test manje od 1 evra. E sada cu onda lepo uzeti tih 100 evra i s njima platiti testiranje da im vratim i te pare. A radnicima sam ja dao platu bez pomoci drzave i smatram da su sve te pare sem kod preduzetnika bahacenje i bacanje umesto da su investirane u pokretanje domace proizvodnje i supstituciju uvoza tamo gde je isplativo ili strateski vazno za drzavu.

  • Maki

    Normalno da su se prijavili,jedva docekali da posle svega sto su dobili od drzave,ne placanje silnih poreza,ustupanja zemljista,hiljada evra za svakog radnika,jos i dobili pare da daju ljudima njihove plate,pobogu ostace praznih dzepova,ceo svet u nuli a oni hoce da imaju zaradu i jos nikakvog obracanja paznje na ponasanje svih tih silnih poslodavaca koji su dobili pare na radnika i ubijanje u pojam radnika i jos milion stvari koje ne mogu da nabrajam...sta reci vise ljudi moji,sta reci a ne zaplakati nad našom sudbinom...samo nek nastave sa odobravanjem i povlascivanjem svih ovih poslodavaca i bice nam super

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke