• 0

Dan posle: Simpo je na gubitku milione evra, ići će se na dobru reputaciju

Srpska kompanija gubi 5 miliona evra zbog korone

  • 0
Dan posle korona virusa, Telegraf biznis

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Dan posle je već počeo, a budućnost rada već se dešava u ovim trenucima. Mnogi svetski ekonomisti, ali i domaći, saglasni su da će korona promeniti način poslovanja kakav poznajemo.

Kažu, ovo je ono "jednom u 100 godina".

Šta posle krize, šta će preduzetnici da rade kada se završi vanredno stanje? Kako će funkcionisati biznis segment, kako mala, srednja i velika preduzeća?

Kako se pripremiti za period posle korone? O svojim načinima borbe i pripreme za period koji dolazi, strahovima, izazovima, ali i srećnim okolnostima, govoriće sagovornici Telegraf Biznisa iz svih ekonomskih oblasti. Vi nam vaše sugestije, iskustva i predloge šaljite na biznis@telergaf.rs

Foto: Simpo

Foto: Privatna arhiva/Slađan Disić

Pitali smo generalnog direktora Simpa iz Vranja Slađana Disića, šta očekuje u narednom periodu, s obzirom na činjenicu da je tokom vanrednog stanja najveći deo privrednih subjekata bio prinuđen da svoje aktivnosti svede na minimum.

- Zajedno moramo da damo punu podršku privredi za ublažavanje posledica izazvanih krizom zbog epidemije Covid 19 -  kaže Disić.

Izgubljeni prihod će za ova tri meseca sigurno biti oko pet miliona evra. Mi ćemo nastojati da nastavimo sa proizvodnjom i opremanjem enterijera hotela u Makedoniji, Crnoj Gori, Irskoj i da održimo dobru reputaciju u poslovanju - 

Dodaje da mnogo pomoći i mere države:

- Ti predlozi su prihvaćeni i pretočeni u mere ekonomske podrške, fiskalnih olakšica i direktnih davanja. Grad Vranje preduzeo je niz ekonomskih mera kako bi se ublažile posledice na lokalnom nivou. Te mere  se ogledaju u smanjenju taksi i naknada, kao i odlaganja plaćanja poreza i komunalnih usluga. Takse i naknade će biti umanjene od 15 odsto na godišnjem nivou.

Video: Kome se i kako deli cifra od 608,3 milijarde dinara?

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke