• 1

"Izuzetna kompanija iz Mađarske stiže u Arilje"

Mađarska treći partner Srbije na nivou EU

  • 1
ORBAN POSETA VUCIC

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Mađarske investicije stižu i u druge delove Srbije, ne samo one u kojima živi mađarsko stanovništvo, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je poručio da su odnosi Srbije i Mađarske najbolji u savremenoj istoriji, u svim sferama društvenog života, i u politici i ekonomiji.

Predsednik je izrazio zahvalost Mađarskoj na podršci koju konstanto pruža Srbiji na njenom EU putu, kao i na pomoći tokom krize izazvane pandemijom virusa korona.

Istakao je da su dve zemlje prošlu godinu završile sa trgovinskom razmenom od 1,76 milijardi evra, a da je u prvom kvartalu ove godine, i pored krize zabeležen rast od 8,37 odsto.

Dodao je da je Mađarska treći partner Srbije na nivou EU, i približava se drugom mestu.

Vučić je rekao da je posebno zadovoljan što će mađarske  investicije "doći" i u Arilje, na primer, odnosno njihovi investitori nisu zainteresovani samo za sredine gde živi mađarsko stanovništvo.

- Tako ćete moći da vidite izuzetnu kompaniju u prerađivačko-prehrambenoj industriji u Arilju, što je bilo nezamislivo, ali je rezultat dobre saradnje, pa i takve vesti mogu da dođu - rekao je Vučić.

Predsednik je preneo i da je posebno zamolio za dodatnu podrsksu Mađarske Srbiji na EU putu.

Premijer Mađarske, Viktor Orban, doputovao je u zvaničnu posetu Srbiji, tokom koje se sastao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke