• 1

"Izuzetna kompanija iz Mađarske stiže u Arilje"

Mađarska treći partner Srbije na nivou EU

  • 1
ORBAN POSETA VUCIC Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Mađarske investicije stižu i u druge delove Srbije, ne samo one u kojima živi mađarsko stanovništvo, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je poručio da su odnosi Srbije i Mađarske najbolji u savremenoj istoriji, u svim sferama društvenog života, i u politici i ekonomiji.

Predsednik je izrazio zahvalost Mađarskoj na podršci koju konstanto pruža Srbiji na njenom EU putu, kao i na pomoći tokom krize izazvane pandemijom virusa korona.

Istakao je da su dve zemlje prošlu godinu završile sa trgovinskom razmenom od 1,76 milijardi evra, a da je u prvom kvartalu ove godine, i pored krize zabeležen rast od 8,37 odsto.

Dodao je da je Mađarska treći partner Srbije na nivou EU, i približava se drugom mestu.

Vučić je rekao da je posebno zadovoljan što će mađarske  investicije "doći" i u Arilje, na primer, odnosno njihovi investitori nisu zainteresovani samo za sredine gde živi mađarsko stanovništvo.

- Tako ćete moći da vidite izuzetnu kompaniju u prerađivačko-prehrambenoj industriji u Arilju, što je bilo nezamislivo, ali je rezultat dobre saradnje, pa i takve vesti mogu da dođu - rekao je Vučić.

Predsednik je preneo i da je posebno zamolio za dodatnu podrsksu Mađarske Srbiji na EU putu.

Premijer Mađarske, Viktor Orban, doputovao je u zvaničnu posetu Srbiji, tokom koje se sastao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>