• 0
 ≫ 

Kultni britanski nedeljnik doneo dve važne odluke, posle 177 godina postojanja

 ≫ 

Portparol grupacije izjavio je da je doneta teška odluka o restrukturiranju kompanije i smanjenju broja položaja i radnih mesta u delovima koji su najaviše pogođeni pandemijom

  • 0
The Economist

"The Economist" postoji od 1843. godine / Foto: Shutterstock

Britanska multinacionalna kompanija "The Economist" (Ekonomist) smanjiće za sedam odsto broj zaposlenih na svetskom nivou, te će oko 1.300 radnika izgubiti posao. To je posledica pandemije Covid-19.

Takođe, zbog uticaja pandemije na tržište štampanih medija, kompanija Ekonomist je odlučila da njihov časopis za kulturu i stil života "1843" ubuduće izlazi samo u digitalnom formatu.

Dvobroj "1843", nazvan po godini osnivanja, a poznatiji i kao sestrinski list časopisu Ekonomist, koji je od 2016. rebrendiran u "Intellegent Life" više neće biti prodavan u štampanom formatu, već će naredni broj avgust/septembar izaći samo u digitalnom obliku.

Kako navodi PrešGazette, otpuštanjima neće biti pogođeno uredništvo grupacije Ekonomist, već će se rezovi odnositi na događaje, nova rešenja za klijente, kao i na marketinšku agenciju TVC, koja je deo medijske grupacije.

Portparol grupacije izjavio je da je doneta teška odluka o restrukturiranju kompanije i smanjenju broja položaja i radnih mesta u delovima koji su najaviše pogođeni pandemijom.

- Svaki naš odlazeći kolega bio nam je od velikog značaja da izgradimo posao koji imamo danas i odlazi sa našom velikom zahvalnošću i obećanjem da ćemo nastaviti da gradimo kompaniju na zaostavštini koju su ostavili za sobom - kazao je portparol grupacije Ekonomist.

Kao dodatne mere u procesu ušteda ove kompanije, izvršna direktorka Lara Boro, glavni i odgovorni urednik Zani Minton Bidojs i rukovodeći tim, kao i odbor dobrovoljno su prihvatili smanjenje svojih mesečnih prihoda.

Video: Кako Četvrta industrijska revolucija menja tržište rada: Neka zanimanja nestaju, ali nastaju nova

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari