• 1

MSD Srbija donirala značajna sredstva u borbi protiv COVID 19

Farmaceutska kompanija MSD u Srbiji (Merck Sharp & Dohme) pridružila se inicijativi celog farmaceutskog sektora i svojim donacijama pružila podršku u borbi protiv epidemije

  • 1
Ruke u obliku srca, druzenje, prijateljstvo

Foto: Shutterstock

  • Donacijom u vrednosti od 25.000 evra pružena je pomoć onkološkim i pacijentima sa reumatoidnim artritisom, u organizaciji prevoza na terapije;
  •  

  • Na poziv Vlade Republike Srbije, MSD je donirala 60.000 evra kao pomoć državi, a dodatno je doprinela državnom budžetu odrekavši se olakšice da se svakom poslodavcu uplati minimalni iznos zarade za svakog zaposlenog;
  •  

  • 10 zaposlenih u MSD Srbija volontiralo je u okviru projekta AmCham-a, u popunjavanju baze podataka u vezi sa epidemijom u svetu.
  •  

 

Pomoć je podrazumevala podršku na tri glavna fronta u borbi protiv virusa i njegovih posledica: zdravstvenim institucijama, pacijentima na obaveznim terapijama i državi u pogledu doprinosa budžetu.

Onkološkim i pacijentima sa reumatoidnim artritisom organizovan je prevoz do ambulanti kako bi primili neophodnu terapiju, ali i prevoz medicinskog osoblja do onih pacijenata koji nisu mogli da izlaze iz svojih kuća.

- Naša uloga je da sačuvamo i poboljšamo zdravlje ljudi i sve naše aktivnosti mere se uspešnim postizanjem tih ciljeva. Smatramo da je izuzetno važno da u ovim teškim trenucima budemo solidarni i pružimo podršku zdravstvenom sistemu, kao i pacijentima, što smo želeli da učinimo ovom donacijom. Mere opreza treba da ostanu glavna odgovornost svakog od nas. Time ćemo najbolje pomoći društvu da se izbori sa epidemijom - istakao je Nebojša Škuljec, direktor predstavništva MSD Srbija

Na poziv Vlade Republike Srbije, MSD je donirala sredstva u iznosu od 60.000 evra, i na taj način dodatno podržala napore države da posledice epidemije budu što manje.

Takođe, ova kompanija se odrekla olakšice o uplati minimalnog iznosa za svakog zaposlenog čime je doprinela budžetu Republike Srbije, u vrednosti približnoj 33.000 evra. Indirektan doprinos budžetu je i veći, oko 180 000 evra, budući da MSD nije iskoristio opciju odlaganja poreza i doprinosa za narednu godinu, već će sav iznos uplatiti tokom ove godine.

Dodatnu podršku je pružilo i njihovo desetoro zaposlenih, volontiranjem u okviru projekta AmCham-a, koji se odnosi na popunjavanje baze podataka o relevantnim medicinskim informacijama u svetu. Ova baza podataka je od izuzetnog značaja lekarima u kriznom štabu da lakše dođu do relevantnih informacija kako bi delovali u uslovima epidemije u Srbiji.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne vakcini

    20. maj 2020 | 20:56

    Msd Amerike pomaže i zove se Msd Srbije. Sve je u redu dok ne traže obavrzne vakcine. A TRAŽIĆE !

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>