• 8

Er Srbija upravo ponovo poleće, a ovo su nova pravila: Nema časopisa ni hrane, samo voda i maske

Avioni će biti redovno dezinfikovani

  • 8
air serbia

Foto: Air Serbia

 Er Srbija letom za Cirih, u 7.20 sati, obnavlja komercijalni putnički saobraćaj.

Potpredsednica vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović obilazi beogradski aerodrom "Nikola Tesla" povodom prvog komercijalnog leta Er Srbije posle ukidanja vanrednog stanja.

Takođe, Er Srbija u četvrtak, u 17 sati, iz Beograda leti za Frankfurt, a u nedelju za London i Beč.

Er Srbija je najavila da će u periodu od 21. maja do 14. juna organizovati ograničen broj letova do Londona (Hitrou), Frankfurta, Ciriha i Beča.

U Er Srbiji kažu da su već u prodaji karte za još dve destinacije, Pariz i Amsterdam za letove od 31. maja, gde je do 14. juna predviđen jedan let nedeljno.

Pored toga, Er Srbija će obnoviti komercijalne letove do Njujorka 6. juna, dok će od 13. juna broj prekookeanskih letova srpske nacionalne aviokompanije biti povećan na dva nedeljno.

Nacionalna avio-kompanija počeće u poslednjoj nedelji maja postupno obnavljanje letova do pojedinih destinacija u regionu.

Planira da obavi prvi let od Beograda do Ljubljane 29. maja, kao prva aviokompanija koja se vraća na taj aerodrom, a da zatim tokom prve dve nedelje juna, pored Ljubljane, ponovo uspostavi saobraćaj i do Podgorice, Tivta, Sarajeva, Banjaluke i Skoplja.

Obavezno nošenje maski na svim letovima Er Srbije

Air Serbia, Er Srbija, BERLIN FRANKFURT

Foto: Tanjug/ER Srbija

Srpski avioprevoznik će obnavljati redovan putnički saobraćaj u skladu sa odlukama regulatornih organa drugih država.

Na svim letovima srpske nacionalne avio-kompanije Er Srbija ukljućujući i ove za Frankfurt i Cirih, biće obavezno nošenje maski za lice tokom čitavog trajanja leta, a avioni će biti redovno dezinfikovani.

U saopštenju Er Srbije se dodaje da je ta kompanija prilagodila sve procedure u putničkom avio-saobraćaju pre, tokom i nakon leta novim okolnostima, koje su prouzrokovane pandemijom korona virusa.

Iz Er Srbije poručuju da su u saradnji sa zdravstvenim organima i regulatornim telima, primenili niz bezbednosnih i higijenskih mera kako bi se obezbedila bezbednost putnika i članova posade tokom putovanja.

- Želimo još jednom da uverimo naše putnike da smo preduzeli i primenili sve neophodne mere, u skladu sa najvišim bezbednosnim i higijenskim standardima, kao i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tela. Proaktivno smo uveli i mnoge mere koje su iznad industrijskih standarda u ovoj oblasti, da bismo dalje zaštitili naše putnike i članove posade. Kao i uvek, bezbednost putnika i clanova posade su na prvom mestu - izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

On je pozvao putnike da redovno prate vebsajt kompanije, kao i naloge na društvenim mrežama, da bi uvek bili u toku sa merama koje srpska nacionalna avio-kompanija preduzima.

Upotreba zaštitnih maski za lice obavezna je na svim letovima Er Srbije i za putnike i za članove posade.

Iz Er Srbije poručuju da je dodatna zaštitna oprema koju bi putnici poneli sa sobom (rukavice i viziri) dozvoljena i, kako su naveli, dobrodošla.

Pored toga, avioni u floti Er Srbije koji će se koristiti za letove biće kompletno dezinfikovani svakog dana.

Kada je reč o putničkim kabinama, napominju i da su erbas avioni u floti Er Srbije, opremljeni vazdušnim HEPA filterima (High-Efficiency Particle Filters), kojima se kontroliše protok, ponovna cirkulacija i prečišćavanje vazduha.

S druge strane, kod ATR aviona u floti Er Srbije, po preporuci proizvođača, a u vezi sa merama sprečavanja širenja korona virusa, uvedena je posebna procedura koja omogućava maksimalno cirkulisanje vazduha.

Usluga na letu biće pojednostavljena, sa fokusom na minimalni kontakt, kažu u Er Srbiji i objašnjavaju da to uključuje uklanjanje časopisa u avionu i brošura.

U prvom periodu, dodaju, u skladu sa preporukama zdravstvenih stručnjaka, neće biti keteringa, već će biti služena samo voda, da bi se sprečilo često skidanje maski i tako smanjio rizik od prenošenja virusa.

Za pojedine kategorije putnika uvedene su i neke posebne pogodnosti, pa će tako svi putnici stariji od 65 godina imati prioritet pri prijavi na letu, bez ikakve naknade, dok će porodice koje se prijavljuju na let to moći da učine putem namenskih šaltera, da bi prijava protekla što brže i efikasnije, kažu u nacionalnoj avio-kompaniji.

Hrana će biti služena na letovima Er Srbije za Njujork, kada budu ponovo pokrenuti 6. juna.

Video: Avion sa prvim komercijalnim letom sleteo na beogradski aerodrom

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    Nema hrane zbog maski...A kako se pije voda??Preko maski....A naravno cena 300€ do Frankfurta....

  • Ivica Adamov

    COVID 19 srezao je krila vazduhoplovstvu u celom svetu. Er Srbija se medju prvim kompanijama u Evropi vraca komercijalnim letovima. To je dokaz da imamo zdravu i sposobnu kompaniju. Nadam se da ce i putnici ovo kratko vreme leta moci da izdrze po novim pravilima. Zelim Er Srbiji sve najbolje u ovoj novoj eri avio saobracaja, sto vise putnika i letova i oporavak od trenutnih finansijskih poteskoca. Zivela celicna krila Er Srbije!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke