• 4

Grci imaju plan u tri koraka za spas turizma: Da li ovo može biti rešenje?

Naglasio je da odluka grčkog premijera o smanjenju tog poreza jača konkurentnost grčkog turizma

  • 4
Santorini, Grcka

Foto: Shutterstock

Zamenik ministra turizma Grčke Manos Konsolas izjavio je da vlada njegove zemlje ima tri cilja u sklopu napora za ponovno pokretanje nacionalne turističke industrije.

Prvi cilj je, kako je rekao, da se od ovogodišnje turističke sezone, koja je donedavno smatrana potpuno izgubljenom, spasi što se spasiti može, a drugi je da se pruži podrška radnicima u turističkoj industriji i održi nivo zaposlenosti u tom sektoru time što bi bili pokriveni troškovi zarada i povećan broj sezonskih radnika koji imaju pravo na naknade za nezaposlene, prenosi list Nešenel herald.

Kao treći cilj, vlada je postavila jačanje kompanija čija će likvidnost biti obezbeđena pomoću zajmova uz državne garancije.

Konsolas, koji je bio među prvima koji su javno predložili smanjenje PDV-a na saobraćaj, je naglasio da odluka grčkog premijera o smanjenju tog poreza jača konkurentnost grčkog turizma.

- Poštovanje zdravstvenih protokola poboljšaće imidž zemlje kao bezbedne turističke destinacije, neki od naših posetilaca će biti testirani, a zdravstvena infrastruktura na svim turističkim destinacijama biće ojačana i pripremljena, uz izradu specijalnih poslovnih planova - rekao je takođe Konsolas.

Video: Niko nije srećan ali se mora: Na plažama u Grčkoj prve ležaljke ograđene pleksiglasom

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тригер

    Cilj je da nas dovuku u Grčku pa da nas smeste u karantin za 140 evra dnevno. Znam ih ko zlu paru.

  • Maki

    Pa još kad povećaju cene

  • Turista

    Izdržaće do prvog jačeg nevremena, a znamo kakve su tamo prirodne nepogode.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke